Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ingyenes vérnyomás- és testzsírszint-mérés

A fővárosi Egészségért, Nevelésért és Családért Egyesület és a Bukaresti Közegészségügyi Intézet munkatársai díjmentesen végeznek vérnyomás- és testzsírszint-mérést a nagyváradi Körös Áruházzal szemben felállított standnál. A hónap végéig tartó akció célja a népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegségek megelőzése. A díjmentesen elvégzett vizsgálatok mellett információs kiadványokat, illetve magyar és román nyelvű könyveket (egészségügyi és orvosi szakkönyveket, pszichológusok gyermekneveléssel és családi kapcsolatokkal foglalkozó köteteit, szakácskönyveket) kínálnak az érdeklődőknek. Ezek a kiadványok többek közt felvilágosítást adnak arról, hogy az egyén mit tehet az egészségéért, illetve hogyan előzheti meg a betegségeket az által, hogy azok valós okait szünteti meg.

Ingyenes vernyomas (1)

„Fontos, hogy az embereknek tudomásuk legyen a testzsírszintjükről és vérnyomásukról, mert a legtöbb magas vérnyomású ember nem is tud rendellenességéről. Ez azért van, mert a vérnyomási problémáknak nincsenek külső szimptómái, amelyek figyelmeztethetnék az embert. A hosszasan kezeletlenül hagyott magas vérnyomás pedig a szív-, agy- és veseműködést is befolyásolhatja, holott tudatos életmóddal mindezt egyszerű lenne megelőzni” – mondta el lapunknak a szervező egyesület munkatársa, Maria Cabe egészségügyi oktató. Az ingyenes vizsgálatokat június 28-áig hétköznaponként 9.30–18 óra között végzik.

Sz. G. T.