Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ingyencirkusz a Sas-palota tetején

Furcsa látványosságban volt részük mindazoknak, akik tegnap délelőtt Nagyvárad központjában, a Szent László téren jártak, egy fiatal férfi ugyanis felmászott a Fekete Sas-palota tetejére és azzal fenyegetőzött, hogy aláveti magát a mélybe.

ingyencirkusz 1

ingyencirkusz 2

Percek alatt csődület támadt a téren s nemsokára megérkeztek a Crişana katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU), a csendőrség és a rendőrség munkatársai is. A hatalmas palota tetején, a magasban egyensúlyozó férfi ordítozott, majd a román himnuszt énekelte, de egy rövid sztriptíz-showt is előadott, levette trikóját, majd a nemiszervét mutogatta a bámészkodóknak. Mint kiderült, a tetőre mászó férfinak nem ez az első ilyen jellegű szabadtéri műsora. A téren tartózkodott egyik ismerőse, aki elmondta, a palota tetején egyensúlyozó fiatalember a közelben lakik, azaz lakott, mivel nemrég állítólag kilakoltatták. Anyagi gondjai vannak, egyesek szerint drogozik, sőt volt olyan is, aki szerint drogot is árult. A nyaktörő mutatványokat bemutató férfi – miközben a csendőrök lezárták a Szent László tér egy részét – lazán letelepedett a háztető párkányára, ahol cigarettára gyújtott és üdítőt kortyolgatott. Egy odaérkező turistacsoport is belekeveredett a kavalkádba, a németek azt hitték, valami különleges folklórműsort szemlélnek, nem győzték fotózni, videózni a tetőn hősködő zakkant férfit. Majd két óra telt el, míg végül előkerült a tetőre kimászó férfi lánytestvére, aki a tűzoltók segítségével lecsalogatta bátyját a tetőről. A láthatóan zavart elmeállapotú férfit a SMURD rohammentősei kórházba szállították. Értesüléseink szerint fizikai sérülések nélkül megúszta nyaktörő attrakcióját.

Szőke Mária