Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Indul a Start-up Nation finanszírozási program

Június 15-én, 10 órától válik aktívvá az idei Start-up Nation finanszírozási program internetes feliratkozási felülete, melynek keretében a vállalkozók frissen alapított cégekre igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást. A program keretében a román állam legfeljebb 200 ezer lejjel támogatja olyan magánvállalkozók kezdeményezéseit, akik 2017. január 30-a után alapítottak céget, vagy az online regisztráció időtartama alatt alapítanak egyet.

indul a start-up

Az idei Start-up Nation finanszírozási programra a kormány mintegy 1,7 lejt különített el úaz országos költségvetésből és európai uniós forrásokból. A program keretében idén közel tízezer frissen alapított céget részesítenek támogatásban. A program követelményeit a Kereskedelmi és Gazdasági Minisztérium honlapján tették közzé (www.aippimm.ro), ahol megtalálható a program keretében elfogadott CAEN-kódok listája is.

A jelentkezésnél a támogatást igénylő vállalkozóknak online kell kitölteniük és elküldeniük az üzleti tervet június 15-én 10 órától július 14-én 20 óráig. A projektek futamideje 12 hónap, ami alatt az igénylők legfeljebb három részletben kérhetik a támogatáskifizetését.

Sz. G. T.