Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

In Memoriam Thurzó Sándor

Szeptember 24-én, vasárnap 18 órától a Múzeumi hangversenyek elnevezésű sorozat keretében megemlékező hangversenyt tartanak Thurzó Sándor váradi zenetörténész, muzikológus emlékére a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében. A szervező Thurzó Zoltán zongoraművész, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspöksége.

PLakat szeptemberi emlekkoncert

Thurzó Zoltán úgy gondolja, hogy érdekesebb és mélyebb érzéseket válthat ki az, ha maga a közönség választja ki, mit is szeretne hallani az emlékkoncert keretében. Mivel Thurzó Sándor zenetörténész, muzikológus nyolc éve hunyt el, így a zongoraművész-unoka ez alkalommal 80 komolyzenei alkotással fog felkészülni, de a nyomtatott listáról majd maga a közönség fogja kiválogatni azokat az alkotásokat, amelyeket szeretnének meghallgatni. Lehet válogatni Liszt, Chopin, Bach, Scarlatti, Mozart, Satie, Rahmanyinov, Vieira, Grieg, Schubert, Schumann, Enescu, Bartók, Kodály, Sostakovics, Beethoven alkotásai közül. Minden klasszikuszene-kedvelőt szeretettel várnak, és azokat is, akik tisztelték Thurzó Sándort emberi és szakmai oldaláról is.

További információkat a www.facebook.com/Thurzo-Zoltan-Official/, valamint a www.thurzozoltan.com oldalon tekinthetnek meg. A belépés ingyenes.