Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ima, játék és lelkesedés

Tartalmasan telnek a vakáció napjai Váradszőllősön

Hétfőtől péntekig naponta negyven-ötven gyerek vett részt a váradszőllősi református templomban megtartott bibliaheti foglalkozásokon. Szerdán látogattunk el mi is oda.

ima 2

Nagy volt a jókedv, egy csoport az udvaron játszott, mások a templom melletti épület termeiben kézműves-foglalkozáson, vagy hittan oktatáson vehettek részt. Szűcs Imre váradszőllősi parókus lelkész házigazdaként vezetett körbe minket a gyermekcsoportok között. Mint elmondta, a foglalkozások minden nap igehirdetéssel kezdődnek, ezután pedig játék következik. A program egyik legkedveltebb része az úgynevezett bibliai időutazás, amikor a gyerekek eljátszanak egy-egy bibliai részletet, majd mint a jelenbe visszatért időutazók megvitatják ezt. De nagyon szeretik a sporttevékenységeket, a kézműves-foglalkozásokon elsajátítható fortélyokat, sőt a legkisebbek most tanulnak igei verseket, vallásos énekeket. Összegezve a bibliahetet, a tiszteletes úgy véli, nem csak szórakoztató, de sikeres és hasznos is volt ez a hét, amelynek zárómomentuma a vasárnapi istentisztelet lesz, és reméli, erre mind a szülők, mind a gyerekek eljönnek majd.

Szőke Mária