Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Íjászverseny az ordasokkal

A Pusztai Farkasok Ordas Nemzetsége hétfőn vendégül látta a dél-koreai ijászválogatottat: Won Sung Mo WTAF főtitkárt (World Traditional Archery Federation), Posta Pál WTAF alelnököt és Monus József távlövő íjászvilágbajnokot.

A WTAF a hagyományos íjászat világszervezete, melynek központja Dél-Koreában van.

Az esemény jelentőségét emeli, hogy a világszervezet dél-koreai főtitkára és küldöttsége először jártak Romániában, és a sűrű magyarországi programjuk ellenére – vasárnap Kassai Lajosnál voltak –  megtisztelték a Pusztai Farkasok csapatát a látogatásukkal.

ijaszverseny1

A koreai íjászok

A csapat a borsi határátkelőnél várta a vendégeket. A szállás elfoglalása és az ebéd elfogyasztása után a bihari földvárban lévő sportpályán folytatódott a program, 7 célból álló íjászversennyel. A versenyt a bihari tanács és az alpolgármester támogatta.

A Pusztai Farkasok mind a négy nemzetsége (Ordas, Turul, Kartal és Sólyom) képviseltette magát ezen a nem mindennapi megmérettetésen. A csapatok vegyes beosztása lehetővé tette a vendégekkel való ismerkedést. Az íjászpróbák elnyerték a koreai és magyarországi versenyzők tetszését. A verseny befejeztével a vendégek a házigazdák irányításával visszatértek Nagyváradra egy pár órás városnézésre.

Estére került sor az ünnepi vacsorára és eredményhirdetésre Ridi Ferenc csapatvezetőnél. Kellemes, családias hangulatban adták át a versenyben szerzett érmeket és kupákat, a részvételi okleveleket, illetve az ajándékokat. A versenyben az első helyezett Sung Wan Kyoung lett 184 ponttal, a második helyen Moon Gyeseog és a harmadik helyen Kim Ji Chan végzett.

A dél-koreai WTAF főtitkár Won Sung Mo és Posta Pál alelnök biztosították az Ordasok Nemzetségét a világszervezet és a köztük lévő további szoros együttműködésről, s egyúttal meghívták az ordasokat a szervezet égisze alatt a törökországi Bigában megrendezendő íjászfesztiválra és az októberben megrendezésre kerülő hagyományőrző íjász világbajnokságra is.

A koreai és magyarországi vendégek a vacsora és a díjkiosztás után visszatértek a Partiumi Egyetemi szálláshelyükre és kedd reggel korán elindultak Budapestre a koreai nagykövet meghívásának eleget téve.