Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

III. Családi Nap Érolasziban

Augusztus harmadik hétvégéjén immár harmadízben szervezték meg a családi napot Érolasziban.

A nap elején a helyi, lelkes mazsorettcsapat végigvonult a településen előadásukkal csalogatva a családokat a rendezvényre. Az esemény alkalmából a református templomban délelőtt ünnepi istentiszteletet is tartottak. Már az istentisztelet előtt elkezdődött és késő délutánig tartott a maratoni lábteniszbajnokság, amelyre összesen nyolc csapat nevezett be Apátkeresztúrról, Érköbölkútról, illetve Érolasziból. A hosszú körmérkőzéses rendszert végül egy érolaszi csapat nyerte meg.

Déltől az iskola udvarán zajlottak a nap eseményi. Egy balmazújvárosi egyesületnek köszönhetően a gyerekek hagyományos, fából készült népi játékokkal ismerkedhettek meg az udvaron. Kipróbálhatták a gólyalábazást, csigafuttatást, célba lövést, lengőtekét és különböző népi ügyességi játékokat. Nagy népszerűségnek örvendett a fából készült, kézzel hajtogatott körhinta is. Az egyik tanteremben tanítónők várták kézműves foglalkozásokra az érdeklődőket. Lehetett festegetni, nyakláncot vagy éppenséggel legyezőt készíteni.

III. csaladi (1)

A délután a humoros vetélkedők szellemében zajlott. A gyerekek üdítőivásban, dinnye- illetve kukoricapuffancs- evésben (pufulec) mérkőzhettek meg egymással, a férfiak pedig sörivásban versenghettek. Időközben elkészült a finom bográcsos és babgulyás is, amivel a szervezők megvendégelték a résztvevő családokat.

Délután 18 órától már a színpadi programoké volt a főszerep. Először a helyi mazsorettcsapat vonult fel, majd a helyi iskolások táncműsora következett.

III. csaladi

A színpadon Karancsi Béla, helyi tanácsos köszöntötte a résztvevőket és jó szórakozást kívánt mindenkinek. Megköszönte a támogatást a rendezvény támogatóinak és a segítséget mindazoknak, akik részt vettek a szervezésben. Ezek után a díjazás következett, melyet egy moderntánc-produkcióval tárult a helyi fiatalok előadásában.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szabó Ödön parlamenti képviselő és Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere is. Az családi nap legjobban várt esti eseménye Barta Betty fellépése volt. A közönség együtt énekelt és táncolt a helyi énekessel. Fantasztikus hangulat alakult ki a családi nap végére. Így vált igazán kerekké az Érolaszi rendezvény.

Tiponuţ Tibor