Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Igényelhető szociális szállás

A nagyváradi Candeo és Dignitas szociális központokban február 1–28. között tehetik le kérvényeiket azok a 18 és 35 év közötti, a gyermekvédelmi rendszerből kilépő fiatalok, akik nem rendelkeznek lakással vagy a bérléshez, esetleg vásárláshoz szükséges anyagi háttérrel.

A Dignitas központ

A Dignitas központ

Két szociális központban is igényelhetnek szállást az érintettek Nagyváradon: a Candeo központ lányok számára 36 helyet kínál a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) utca 20 szám alatt, a Dignitas központ pedig 28 helyet kínál fiúknak a Gyár (Eftimie Murgu) utca 9 szám alatt.

A szállást igénylők a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) székhelyén tehetik le az ehhez szükséges dokumentációt, melyhez a következők szükségesek: a személyi igazolvány eredetije és másolata, a születési bizonyítvány eredetije és másolata, a tanulmányokat igazoló diplomák (szintén eredetijük és másolatuk), a gyermekvédelmi elhelyezést igazoló dokumentum, igazolás a munkahelyről, illetve orvosi igazolás arról, hogy a kérvényező nem szenved fertőző és pszichikai betegségben, valamint az egészségügyi kártya másolata, és a fogyatékosságot igazoló dokumentum (ha esedékes).