Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Igazságot tett a CAS a román fociélvonalban

Rendet rakott Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a román fociélvonalban. A Lausanne-i székhelyű testület helyt adott a Chiajnai Concordia által benyújtott fellebbezésnek, így az Ilfov megyei gárda visszakerült a román fociélvonalba.

 

A Bukaresti Rapid együttese, amely nem kapott indulási jogot (licencet) ám mégis benn maradt a legjobbak között miután megnyerte a Román Labdarúgó Szövetség által szabálytalanul kiírt osztályozót (ezen épp a chiajnaiakat győzte le a vasutas gárda) kénytelen lesz a másodosztályban szerepelni. Mint kiderült a csődbe ment Rapid, amely a mai napig sem rendezte adósságait, de átszervezés alá sem került (a Bihar FC három éve hasonló probléma miatt maradt le az élvonalban való szereplésről, pedig abban az esetben megvolt az átszervezés és az adósságrendezés pontos ütemterve is) a román foci vezetőinek jóindulatának köszönhette, hogy bennmaradt az élvonalban a szabályzat megszegése révén. A CAS most rendet tett a román fociban. A Rapid kizárása azt jelenti, hogy szombaton már nem játszották le a Steaua elleni meccset, mi több az első két fordulóban elért eredményét törlik. A chiajnai együttesnek három elmaradt meccset kell bepótolnia (a vaslui-i, a konstancai és a Bukaresti Steaua ellenit), a hétvégén pedig először lép majd pályára az élvonalban, az újonc Brassói Corona ellen.

A román élvonal 3. fordulójában: Kolozsvári U–Piatra Neamţ 1–1, Botosani-i FC–Năvodari 1–1. A Bukaresti Steaua–Chiajna találkozót elhalasztották. A Brassói Corona–Giurgiu, a Petrolul–Brassói FC és a Târgu Jiu–Galac mérkőzés vasárnap rendezték, míg a Temesvár–Medgyes (19, Digi Sport 1), Konstanca–Dinamo (Dolce Sport 1) és a Vaslui–Koloysvári CFR (21.30, Digi Sport 1) találkozókra hétfőn kerül sor.

A magyar élvonal második fordulójában: Paks–Pécs 2–1, Diósgyőr–MTK 2–2, Kaposvári Rákóczi–Kecskemét 1–2 (a hazaiak gólját a volt váradi Petrache lőtte), Haladás–Győri ETO 2–2, Puskás Akadémia FC–Újpest 1–2. A Ferencváros–Videoton, a Honvéd–Pápa és a Debrecen–Mezőkövesd mérkőzéseket vasárnap játszották. Az állás: 1. Kecskemét (6 pont, gólarány 5–2), 2. Paks (6, 4–2), 3. MTK (4).