Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Igazolást adnak a baromfitenyésztőknek

Megkezdik az igazolások kibocsátást azoknak a gazdáknak, akik a 215. intézkedés keretében baromfitenyésztésre kértek támogatást, tájékoztatott a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) Bihar megyei kirendeltsége. Az igazolást a gazdák hitelfelvételre használhatják azoknál a bankoknál, melyekkel az ügynökségnek megegyezése van, a hitelfelvételre két alap is nyújt garanciát. A garanciaalapok, a bankok és az ügynökség közötti megegyezések megtalálhatók a www.apia.org.ro honlapon.

Az igazolás kibocsátását a gazda írásban kérvényezheti, az APIA pedig kibocsátja az iratot, mely igazolja, hogy a kérelmező 2014 október 16–november 15. között kérvényezett baromfijóléti támogatást. A kérelmező baromfitenyésztőknek a harmadik jótállási évben kell lenniük.

igazolast

Az igazolásán azt az összeget tüntetik fel, ami azután maradt, hogy a benyújtott három elszámolás értékéből kivonják az előző igazolásokon szereplő értékeket. Amennyiben ilyenek nincsenek, a gazda kérheti, hogy az igazolásában szerepeljen az, hogy ő 2014 október 16–november 15. között kérvényezte a baromfijóléti támogatást, illetve, hogy 2014 október 16.–2015. július 15. között benyújtotta a három elszámolást. Kivételt jelentenek azok a gazdák, akiknek a támogatási kérelmük típusa miatt nem kell elszámolást benyújtaniuk. Az igazolásban azt is feltüntetik, hogy az esetleg bírságok értékét sikerült-e behajtani.

A gazdáknak az ajánlják, hogy alaposan tanulmányozzák a hitelkínálatot és csak azután válasszanak bankot, miután megtalálták  a számukra legelőnyösebb feltételeket, mondta Florian Pavel, az APIA Bihar megyei kirendeltségének vezetője.