Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Igazolást adnak a baromfitenyésztőknek

Megkezdték az igazolások kibocsátást azoknak a gazdáknak, akik a 215. intézkedés keretében baromfitenyésztésre kértek támogatást, tájékoztatott a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) Bihar megyei kirendeltsége. Az igazolást a gazdák hitelfelvételre használhatják azoknál a bankoknál, melyekkel az ügynökségnek megegyezése van, a hitelfelvételre két alap is nyújt garanciát. A garanciaalapok, a bankok és az ügynökség közötti megegyezések megtalálhatók a www.apia.org.ro honlapon.

igazolast

A kérelmező baromfitenyésztőknek a második vagy a negyedik jótállási évben kell lenniük.

Az igazolás kibocsátását a gazda írásban kérvényezheti, az APIA pedig kibocsátja az iratot, mely igazolja, hogy a kérelmező 2015 június 1–30. között (a második jótállási évben lévőknek  vagy október 16–november 15. között a negyedik jótállási évben lévőknek) kérvényezett baromfijóléti támogatást. Az igazoláson mindkét esetben a kérelmezett támogatás összegének 30 százalékát tüntetik fel.

A bakoknak tiszteletben kell tartaniuk a vonatkozó előírásokat, tehát a kezelési költségek nem lehetnek nagyobban 1 százaléknál, a kamatok pedig a mondta Florian Pavel, az APIA Bihar megyei kirendeltségének vezetője, a kamat pedig nem haladhatja meg a ROBOR (a bankközi piacon nyújtott lejhitelek átlagkamata) 6M + 4 százalékot.