Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ifjúsági kórus Augsburgban

A nagyváradi Szent József Ifjúsági Kórus tavalyi müncheni látogatása után idén nyáron újabb meghívást kapott, ezúttal Augsburgba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

A Szent László Katolikus Magyar Misszió felkérésére a Consider Kulturális és Filantropikus Szervezet énekkara részt vehetett a június 28.–július 21. között megrendezett Szent László Ünnepségek július 17–21. közötti programjain.

A 17 órás hosszú és fárasztó buszút után a kis csapat izgatottan érkezett az augsburgi buszmegállóba, ahol már várt rájuk Ft. Varga Péter atya és Kibili Angéla képviselőtestületi elnökasszony. Rövidesen már a misszió hatalmas épületében pihenhettek és beszélhették át vendéglátóikkal az előttük álló napok „feladatait”. Ezen feladatok legszebb és legfelemelőbb pillanata a vasárnapi ünnepi szentmisén teljesített zenei szolgálat volt, amely nem csak a jelenlévő híveket hatotta meg, de a kórus tagjainak is örök értékű élménnyé vált. A szentmise utáni agapén még egy közös éneklés és könnyed társalgás, ismerkedés zajlott, ahol az énekkar ismételt meghívást kapott az elkövetkező Szent László Ünnepségekre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kórus tagjai megtekinthették a városházat, az Arany Termet, a Peralch tornyot, a díszes monumentális szökőkutakat, a Mária Dómot, Leopold Mozart szülőházát, a Fuggerek városi palotáját, a Fuggerei lakótelepet, a bábszínház-múzeumot; vidáman fürdőzhettek a Bärenkeller élményparkban, és élvezhették egy igazi Biergarten hangulatát.

A jól sikerült utazás után, mely életre szóló élményt nyújtott a résztvevőknek, a kórus készül újabb bemutatkozásra úgy külföldön, mint idehaza. A Szent József Ifjúsági Kórus utazásának támogatója a Communitas Alapítvány volt.

Czumbil Zsuzsanna, kórusvezető