Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ifjúsági kézilabdatornát tartottak Nagyváradon

Leánycsapatok részvételével rendett utánpótlás tornát a Bihar Megyei Kézilabda-egyesület (BMKE). A Márciuska Kupára a Bihorul Sportiskola csarnokában került sor.

 

Négy csapat vett részt a megmérettetésen, a házigazda Nagyváradi HCM mellett a szintén váradi Tonic SK, valamint a Margittai H4AS és az Élesdi Alexandru Roman Műszaki Kollégium volt.

A csapatok három-három meccset játszottak, ezek alapján a következő sorrend alakult ki: 1. Nagyváradi HCM (edző Jakob Vilma), 2. Élesd (edző Cristian Pipa), 3. Tonic SK (edző George tautu), 4. Margitta (edző, Petru Chirobocea).

 

A Márciuska Kupa résztvevői

A Márciuska Kupa résztvevői

Különdijak

A résztvevőket kupákkal, oklevelekkel ér érmekkel jutalmazták a szervezők, de számos különdijat is átadtak. A dijátadást Jakob Vilma, a BMKE titkára adta át.

A torna gólkirálya Olina Iabloncic (Élesd) lett, ő kapta a legjobb játékosnak járó elismerést is. A legjobb kapusnak Pusztai Myrthist (HCM) választották, a legfitalabb résztvevőnek járó elismerést Sipos Rita (HCM) kapta. A legtehetségesebb játékosnak járó kólöndijat Alexandra Cristea (Tonic KC) kapta.

A Bihar Megyei Kézilabda-egyesület szeretné fellenditeni a megyei kézilabda-bajnokságot, amelyben az utóbbi két évben csökkenő tendenciát mutat a részvétel. Szintén a tervek között szerepel több utánpótlás torna megszervezése.

 

Pavel Mercea, a BMKE elnöke női csapatért lobbizik a városvezetésnél

Pavel Mercea, a BMKE elnöke női csapatért lobbizik a városvezetésnél

Női csapat

Pavel Mercea, a BMKE elnöke nemrég a helyi sajtó képviselőivel találkozott. A megbeszélésen szó esett egy női csapat megalakitásáról. Mivel a Városi Sportklub keretében működő férfi csapat évek óta nem tud számottevő eredményt felmutatni, szóba került egy női gárda megalakitása, annál is inkább, mert kisseb költséggel, hamarabb elérhető lenne az élvonalba jutás. A hirek szerint Gheorghe Tadici, a Zilahi KC menedszere, a román válogatott volt szövetségi kapitánya, szívesen vállana szerepet a váradi női csapat felkészitésében. Tadici személyes jóbarátja Pavel Merceának. Tavaly már volt egy kisérlet a váradi női kézilabda újjáélesztésére, ám a projket alig fél év után véget ért, a csapat pedig az őszi idény befejeézést követően visszalépett a román másodosztályú bajnokságból.