Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Időszaki kiállítások

A Körösvidéki Múzeum új székhelyén (Rulikowski/Armatei Romane u. 1/A) a következő időszaki kiállítások tekinthetőek meg: Az utolsó erdélyi dinoszauruszok, A két világháború közötti nagyváradi képzőművészek, Kortárs román faliszőnyegek, Etnographica – A debreceni Déri Múzeum népviselet-gyűjteményének grafikus ábrázolása, 1950–1980 között tevékenykedő váradi festők és szobrászok alkotásai a Körösvidéki Múzeum gyűjteményéből. Fekete József (1903–1979) szobrász hagyatéka. A nyitvatartási program: kedden, csütörtökön és szombaton 10–15 óra között, szerdán, pénteken és vasárnap 10–18 óra között. Az utolsó erdélyi dinoszauruszok kiállításra a belépő felnőtteknek 10 lej, 4 éven felüli gyerekeknek, diákoknak, egyetemistáknak, nyugdíjasoknak 5 lej. A többi kiállításra a belépés felnőtteknek 8 lej, gyerekeknek, diákoknak, egyetemistáknak, nyugdíjasoknak 4 lej. Tárlatvezetési díj (minden kiállításra) 5 lej/csoport.

dino-1

Az Aurel Lazăr Emlékmúzeumban az állandó kiállítás mellett továbbra is látogatható két időszaki kiállítás: 1900 művészete és Nagyváradi Szecesszió, illetve A kiteljesedés tavasza címűek. A Iosif Vulcan és Ady Endre Emlékmúzeumban az állandó kiállítások várják a közönséget. A három múzeum nyitvatartási ideje: kedden, csütörtökön, szombaton 10–15 között, szerdán, pénteken és vasárnap 10–14, 16–18 óra között. A belépés felnőtteknek 2 lej, diákoknak, egyetemistáknak és nyugdíjasoknak 1 lej. Az említett múzeumokba az utolsó belépés a zárás előtt fél órával történhet.