Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Idősek napközi otthonát szépítették

A Margittai Ifjak Körének tagjai földet rendeztek és füvet vetettek a Caritas Catolica helybéli szociális napközijénél.

A múlt héten a MIK elnökét, Demián Zsoltot megkereste a Caritas Catolica igazgatója, Kiss Károly, aki azzal a kérdéssel fordult hozzá, hogy a fiatalok segítenének-e nekik szombaton. A civil szervezet elnöke megkérdezte a tagokat, akiknek majdnem fele, azaz 14 személy igent mondott a felkérésre. Így szombaton 10 órára több mint egy tucat fiatal sorakozott fel az idős emberek napközi otthona előtt. Kiss Károly ekkor már javában dolgozott az udvaron, aki elmondta a fiataloknak, hogy mit segítsenek. Voltak, akik gereblyéket ragadtak és elkezdték a föld átfésülését, míg egy másik csapat a kavicsokat szedte ki a földből. Dél körül nekiláttak a jól megérdemelt ebéd elkészítéséhez: szalonnát sütöttek. Szalonnázás után folytatták a munkát, aminek az utolsó fázisa a fűmagok elszórása és ezek földdel való betakarása, illetve a locsolás volt.

idosek (3)

A Margittai Ifjak Köre baráti kapcsolatban van a margittai Caritas Catolica munkatársaival, a két szervezet évek óta támogatja egymást. A MIK tagsága szerint segíteni kell mindenkin, akin tudnak. Örülnek annak, hogy részt vehettek az udvar szépítésében, és már várják, hogy zöldüljön a fű.

Margittai Ifjak Köre