Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Idén is van nyári óvoda a görögkatolikus plébánián

Népszerűvé vált a mihályfalvi kisgyermekek köreiben a Zorel Zima görögkatolikus plébános és Carmen Zima vallásoktató által vezetett „Egy szeletke mennyország” elnevezésű nyári óvoda, amely ezúttal is a plébánia épületben kialakított helyiségekben működik. A foglalkozáson állandó jelleggel mintegy harmincöt gyermek vesz részt, felekezetekre való tekintet nélkül.

A plébános beszámolt arról, hogy a napi foglalkozásokon kívül kirándulásokra is eljárnak. A tavalyihoz hasonlóan, idén is élvezhették a nagykárolyi görögkatolikus plébánia, valamint a „Teodóra kuckója” nevet viselő hasonszőrű „gyermekmegőrző” vendégszeretetét, ahol a házigazdák szívélyes fogadtatása mellett közös imákra is sort kerítettek.

iden 3

Közös játékban a nagykárolyi gyermekekkel

Újfent meglátogatták a Károlyi-kastélyt is, ahol a legnagyobb sikert az afrikai vadászatokon szerzett trófea-gyűjtemény és a fegyvertár aratta. Az Ave, Miriam! Egyesület patronálta foglalkozások színes tárháza már több esztendeje ad alkalmat a nyári kikapcsolódásra. A lehetőséget a felekezeti egyesületen kívül a szülők, a helyi önkormányzat, az ARA Shoes cipőgyár-komplexum, magánszemélyként, illetve cégként dr. Gheorghe Furău és Ovidiu Savu támogatják legtöbbet. A támogatások nemcsak nyáron, de évközben is jól jönnek, ugyanis a tanév ideje alatt is igénybe lehet venni és a lurkók igénybe is veszik az „Egy szeletke mennyország” birodalmát.

Fejlődésüket, jellemüket a közös játékok és kirándulások eufóriáján túl, keresztényi és családcentrikus szellemben próbálják formálni, igazítani – áll Zima tisztelendő beszámolójában.

S. É.