Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Idén is sokan építettek kalákában

2012-ben indult az RMDSZ kezdeményezésére a mára mozgalommá vált helyi önkéntes közös munka, a kaláka, melynek felelevenítése révén Bihar megyében évente 70 alkalommal, közel 2 ezer ember veszt közösségi munkában.

iden is

Az egyházakkal, civil szervezetekkel és iskolákkal közösen szervezett munkák gyerekeket és felnőtteket, nőket és férfiakat egyaránt teremtő cselekvésre ösztönöznek, amelyek sikeressége Borsi Lóránt, az RMDSZ ügyvezető alelnöke véleménye szerint minden évben kézzel foghatóan bizonyítható, például kultúrházak, temetők, parókiák, játszóterek építése, rendbetétele vagy felújítása révén.

Idén a kalákatevékenységet illetően Érmihályfalva bizonyult a legaktívabb településnek, amelynek polgármestere, Nyakó József vette át az eredményeiket elismerő oklevelet, többek között a következő megvalósításokért: karám építése a legelő köré, több kilométer hosszú járda lerakása, játszóterek építése és felújítása (az óvodák udvarában is).

Az építőakciók az önkormányzatok vagy a megyei tanács, illetve pályázatok vagy helyi gyűjtések anyagi támogatásával valósulnak meg.

Szamos Mariann