Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Idén is népszerűsítik Bihart

Az elmúlt évek szokásához híven a nagyváradi polgármesteri hivatal és a Nagyvárad és Környékének Turisztikai Népszerűsítéséért Egyesület együttműködésének köszönhetően Nagyvárad, Félixfürdő és Bihar megye nemzetközi vásárokon történő turisztikai népszerűsítése 2017-ben is megtörténik.

SAMSUNG CSC

2017 első felében ismét helyet kap Nagyvárad Románia standjában a nemzetközi turisztikai vásárok keretében: a Ferien Mess Nemzetközi Turisztikai Vásáron Bécsben (január 12–15. között harmadik alkalommal), a Nemzetközi Mediterrán Turisztikai Vásáron Tel Avivban (február 7–8-án második alkalommal), a Bukaresti Turisztikai Vásáron (február 16–19. között ötödik alkalommal), az Utazás nemzetközi turisztikai kiállításon Budapesten (március 2–5. között harmadik alkalommal) és a Turizmus. Pihenés. Hotelek vásáron Chişinăuban (április 6–9. között).

A nemzetközi vásárokon Nagyvárad standjának képviselői többféle népszerűsítő anyaggal várják az érdeklődőket: egyrészt a Nagyvárad, a szecesszió és a termálfürdők fővárosa című brosúrával – melyben új gasztronómiai és rendezvényinformációk is szerepelnek –, egy zsebkiadású útikalauzzal Nagyváradról és környékéről és egy kártyacsomaggal (Oradea City Card), amely Nagyváradon, Félixfürdőn és a Püspökfürdőn (ma Május 1. fürdő) két napra érvényes tömegközlekedési kártyát, egy árkedvezmény-ajánlatokat feltüntető brosúrát (turisztikai látványosságok, étkeztetés, vásárlás), valamint Nagyvárad turisztikai pontjait feltüntető térképet tartalmaz. A népszerűsítő anyagokhoz hozzátartozik még Nagyvárad térképe, valamint egy ingyenes mobiltelefonos applikáció is (Oradea City App), amely 2015 januárja óta szolgál információkkal turisztikai látványosságokról, útvonalakról, kulturális rendezvényekről, szálláshelyekről, étkezési és szórakozási lehetőségekről, valamint parkolóhelyeket, gépkocsikölcsönzőket, orvosi rendelőket és autószerelő műhelyeket is feltüntet.

A bemutatkozó anyagokban – amelyek négy nyelven (román, magyar, angol és német) hozzáférhetők a vásárokon –a nagyváradi vár, a Körös-parti neológ zsinagóga, valamint a városháza tornya kiemelt szerepet kap.