Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Idén is meghirdették a Tabéry Géza novellapályázatot

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat harmadik alkalommal hirdeti meg a Tabéry Géza novellapályázatot. A pályázat tematikája 2017-ben ezúttal Határok, tükrök, háborúk. A pályázati kiírásra pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek. Pályázati felső korhatár: 26 év.

A tavalyi díjkiosztás

A tavalyi díjkiosztás

A pályázat célja, hogy értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik komoly szakmai megítélés alapján szeretnék alkotásaikat nyomtatott és elektronikus irodalmi periodikában is megjelentetni.

A pályamunkákat szakértő zsűri értékeli a felhívást kiíró két intézmény részéről. A beérkezett novellákat a szerkesztőség és a tanszék által felkért irodalmár szakértők bírálják el. A zsűri döntése alapján a legjobb minősítést elérő novellák szerzői elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő három szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint:

A győztes pályamű 50 ezer Ft, illetve ennek megfelelő lej és könyvcsomag; a második helyezett 30 ezer Ft, illetve ennek megfelelő lej és könyvcsomag; a harmadik helyezett 20 ezer Ft, illetve ennek megfelelő lej és könyvcsomag-díjazásban részesül. A legjobb novellákat a Várad irodalmi és művészeti folyóirat publikálja.

A pályázat tematikus: a megszülető írásnak témájában a címben jelzett három tematika egyikéhez vagy akár mindegyikéhez lehet kapcsolódnia. Egy szerzőtől legtöbb két novellát várnak. A novellák egyenként legfeljebb 10 gépelt oldal terjedelműek (mintegy 24 000 karakter, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-es sortávolság, 2,5-es margó) lehetnek. A zsűri eleve nem veszi figyelembe a terjedelemhatárt túllépő szövegeket. Nevezési díj nincs.

Beküldési határidő: 2017. március 3. (péntek) éjfél. A pályamunkákhoz minden esetben mellékeljék a pályázó pontos elérhetőségeit, és tüntessék fel: „Tabéry novellapályázat”.

A pályázatok beküldhetők villanypostán a taberypalyazat@gmail.com címre vagy postai úton a Várad szerkesztőségének címére (Revista culturală Várad 410068 Oradea, Piaţa 1 Decembrie nr.12, judeţul Bihor).

A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével egyúttal felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egyéves időtartamra, mely révén azok szerzői jogdíj nélkül, magyar nyelvterületen bármilyen formában megjelentethetik, közzétehetik a pályaműveket.

A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetleges összevonásáról vagy visszatartásáról is. Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadás 2017. április közepén lesz.