Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Idén is lesz Napraforgó-tábor

Az Ovisuli Egyesület támogatásával ebben az esztendőben is megszervezik a Napraforgó Alkotótábort, tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, amelyet a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban tartottak szerda délelőtt a szervezők.

A tábor szervezői: Pető Dalma, Tímár Enikő, Herman Ferenc, Kupás Tibor.

A tábor szervezői: Pető Dalma, Tímár Enikő, Herman Ferenc, Kupás Tibor.

A sajtótájékoztatón az előző évek szervezői közül Pető Dalma és Herman Ferenc voltak jelen, idén csatlakozott hozzájuk Tímár Enikő a püspöki közösségi ház vezetője és Kupás Tibor a nagyszántói kultúrház kultúrreferense. Ebben az évben Biharpüspökiben és Nagyszántón is lesznek programok, ugyanis a szervezők szem előtt tartották azt is, hogy például püspökiből is sok, magyar gyerek venne részt a tábor foglalkozásain, de ők eddig a távolság miatt nem tudtak ott lenni.

Pető Dalma elmondta, az eddigi évek tappasztalai igazolják, hogy a napraforgó Alkotótáborokra egyre többen jelentkeznek, ezért remélhetőleg évről-évre sikerül terjeszkedjenek. „Ezen a nyáron is négy tábort szervezünk. Folytatjuk az „ottalvós” tematikus tábor sorozatunkat és egy új „ottalvós” táborral is bővül a választék.

Az idei tematikus táborunk, Csipike tábora, ez egy színház és mesetábor.

A mesetáborban történeteket, meséket fogunk alkotni, írni, előadásokat csinálunk belőle, díszletet és ruhákat tervezünk az előadásainkhoz, lesznek versenyek, vetélkedők, természetesen nem marad el a számháború, a lovarda látogatás, a kincskeresés és a tábortűz esténként.”- mondta el a szervező.

Az idén július 3–7. között a biharpüspöki Bocskai házban lesz megszervezve 6 –12 éves gyerekeknek az alkotótábor, július 24–28 között az Ady Endre Elméleti Líceumban is 6 –12 év közti gyerekek jelentkezhetnek, július 9–15 között a nagyszántói kultúrház ad otthont a Csipike táborának, ez az „ottalvós” tábor, ide is 6–12 év közti gyerekek mehetnek. A táborozás ideje alatt a gyerekek meleg ebédet kapnak, a hatnapos táborokért a szülőknek 160 lejt kell befizetni. Idén a román nyelv játékos elsajátítására koncentrálnak a szervezők, ugyanis nagyon sok szülő jelezte, hogy szeretnék, ha a gyerekek tanulnának románul. Érdeklődni és jelentkezni a  0728 970 848-as telefonszámon lehet.

(szőke)