Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Idén is iskolaprogram a színházban

A nagyváradi Szigligeti Színház tavaly szeptemberben ünnepelte ötödik éve zajló Iskola a színházban, színház az iskolában nevű programját. A program idei előadásairól kérdeztük Bíró Árpád Leventét, a színház kommunikációs felelősét.

Forrás Szigligeti Színház honlapja

Forrás Szigligeti Színház honlapja

 

A nagyváradi Szigligeti Színház több éve igyekszik felkelteni a diákok érdeklődését a színház világa, a színjátszás, a színházlátogatás iránt, és ennek érdekében számos programot indított el az elmúlt évek folyamán, amelyek minden évben sok fiatalt vonzanak.

Az Iskola a színházban, színház az iskolában nevet viselő iskolaprogram idén március 14-én Márciusi ifjak-díjban részesült, elismerésben részesítve mindazokat a programokat és előadásokat, amelyeket a diákok és a színészek az elmúlt években közösen megvalósítottak. Az Iskola a színházban, színház az iskolában nevű projekt mellett a Szigligeti Tanoda (SziTa), Báboda, bábos tábor, színházi táborok, valamint önkéntes program teszi lehetővé a diákok bekapcsolódását a színes kavalkádba, az őket foglalkoztató színészek, bábszínészek nagy örömére.

A következő ifjúsági előadást március 31-én tartják AranyÓra címmel, amely a tavaly szeptemberben meghirdetett Bolond Istók – Nagyszalontától a Margitszigetig című pályázat eredményeként született meg. Az Arany-életmű kamasz szemmel történő vizsgálásából létrejött előadást – Bíró elmondása szerint – remélhetőleg sikerül majd több helyre, több osztályba is elvinni. Az idei évadban ugyanakkor április végén, pszichológus és drámapedagógus bevonásával A mizantróp című komédia, valamint a Súgólyuk nevű nézői nevelési program foglalkoztatja majd a középiskolásokat.

Szamos Mariann