Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Idén folyatják a fővezetékek cseréjét

Október 31-éig húsz kilométernyi távfűtési fővezetéket cserélnek ki Nagyváradon, mondta tegnap Ilie Bolojan polgármester (képünkön), aki hozzátette: az erről szóló határozatot a mai tanácsülésen kell elfogadniuk az önkormányzati képviselőknek.

Idén újabb húsz kilométernyi fővezetéket cserélnek majd a város különböző résein, a befektetés értéke körülbelül 33 millió euró, az összegből 5 százalék az önkormányzat önrésze. Eredetileg 24 szakasz cseréjét javasolták, ebből végül húsz maradt, de  ez is 4,8 millió eurós megtakarítást hozhat a veszteségek csökkentésével.

iden

A munkálatok több helyen is okoznak majd fennakadást, de elkerülhetetlenek, mutatott rá az elöljáró. A hőerőmű közelében kicserélendő 2,3 kilométeres vezeték például 1966 óta van használatban. Fontos munkálatok zajlanak majd Őssiben, ahol a Gaál Mózes (ma Oneştilor) utcábana föl alá viszik le a csöveket, helyükön zöld sávot alakítanak ki. A Balassi Bálint (ma Ion Creangă) tértől a Szaniszló (ma Eminescu)  utcán át a Sal Ferenc (ma Dunării) utcán át a Bunyitai-liget (ma Brătianu-park) felé, onnan pedig városi strand előtt a vasúti hídig és a Dragoş Vodă  utcáig körülbelül négy kilométernyi vezetéket cserélnek ki, ahol szükséges, például a stand előtt a föld alatt vezetik majd a csöveket. A Körös (ma T. Vladimirescu) utcában is cserélik a fővezetéket, a Nufărul negyedben a Vámház (ma Sucevei) utcától a  Leonardo da Vinci utcáig haladnak majd. Szintén a mai tanácsülésen dönthetnek a Zöldfa (ma V. Alecsandri) utca sétálóutcává alakításáról, és a költségvetésről is, tette hozzá az elöljáró.

Fried Noémi Lujza