Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ideje volt!

Az iskolai év kezdetén tettük szóvá, hogy az érmihályfalvi Márton Áron utcán, egymás szomszédságában, két intézményben – a szobros iskolában, valamint a Bernáth József Református Iskolaként ismert step by step módszerű tanodában – is folyik az oktatás.

A Zelk Zoltán gimnáziumhoz tartozó két alépületet összekötő járdaszakaszon, annak ellenére, hogy szabályellenes a járdán való parkolás, a kocsik tulajdonosai folyamatosan lezárták a gyalogutat, melynek következtében szülő-gyermek lekényszerült a forgalmas nemzetközi úttestre, mely út éppen a nyírábrányi határátkelő egyik forgalmas szakaszát képezi.

Az említett két iskola közti szakaszon eddig a járdán parkoltak

Az említett két iskola közti szakaszon eddig a járdán parkoltak

A balesetveszély megelőzése céljából mind a szülők, mind a pedagógusok kérték, hogy az említett szakaszon az önkormányzat tegye biztonságossá a járdákat, annál is inkább, mivel a vásári napokon – csütörtökön és szombaton – megsokszorozódik a forgalom, főleg a szobros iskola előtt, ahol a portékáikat kirakodók és azok szállítóeszközei zárják le a gyalogosok elől a járdát, és teszik veszélyessé a közlekedést, főleg a gyermekeknek.

A napokban az önkormányzat emberei mintegy húsz záró oszlopot helyeztek ki a két iskola járdaszakaszát biztosítandó, amelyek megakadályozzák a járdán történő parkolást, ugyanakkor nem gátolják az érintett kapubejáratokon való közlekedést sem.

S. É.