Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Húszmillió lejt fizethet az önkormányzat

Saját bevételeivel és/vagy jelzáloggal nyújthat garanciát Nagyvárad a tervezett, legtöbb százmillió lejes hitel felvétele esetén – az erről szóló döntést 18 igen szavazattal és az öt szociáldemokrata párti tanácstag tartózkodásával tegnapi rendkívüli ülésén hagyta jóvá a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület.

A hitel felvételét egyébként még szeptemberben hagyták jóvá, most mindössze az összegért vállalt garanciáról döntöttek. Bár Ilie Bolojan polgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy több uniós támogatással futó projekttel is elkészülnek ez év végéig, a határozatban olyan, már befejezett munkálatok is szerepelnek, mint a neológ zsinagóga vagy a Nagyvárad–Berettyóújfalu bicikliút.

huszmillio

A nagyváradi vár, a főtér, a Fekete Sas-palota, a városi strand helyére épített élményfürdő éppúgy szerepel az uniós projektek listáján, mint több nagyváradi tömbház hőszigetelési terve.

Nadia Haş gazdasági igazgató a szociáldemokrata párti Adrian Stângă hozzászólására válaszul elmondta, becslésük szerint az uniós pályázatok költségeinek fedezésére körülbelül húszmillió lejre lehet szükség. Bolojan az ülés végén közölte, a tanács következő ülését december 21-én tartják, rendkívüli ülést ez előtt csak akkor hívnak össze, ha arra valamilyen uniós pályázat miatt van szükség.

Fried Noémi Lujza