Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Huszár Ingrid volt a legjobb

A legifjabbak után a 12–14 éves tehetségeken volt a sor, hogy összetettben bizonyítsanak az országos úszóbajnokságon. A fináléra Piteşti-en került sor a hétvégén.

Huszár Ingrid és Sebastian Buzlea, edzőikkel, Illés Zsolttal és Georgeta Schierrel

Huszár Ingrid és Sebastian Buzlea, edzőikkel, Illés Zsolttal és Georgeta Schierrel

A kadétok versengésében 56 klub 375 fiatal úszója mérte össze rátermettségét és gyorsaságát, köztük a Nagyváradi Körös SK (edzők Illés Zsolt és Georgeta Schier) két tagja, a 12 éves Huszár Ingrid és a 13 éves Sebastian Buzlea. Előbbi hatszor állt dobogóra, kétszer elsőként ért célba, összetettben pedig ő bizonyult a legjobbnak. Elsőként a 100 m-es mellúszás döntőjében bizonyult a legjobbnak, majd 200 m vegyesen sem talált legyőzőre, megszerezve az összetett verseny első helyét is. A három aranyérem mellé egy ezüst- (200m gyorson) és két bronzérem (100 m gyorson és pillangón) került még a váradi tehetség nyakába, aki 100 m háton is döntőbe került, végül hetedikként zárta a küzdelmet. A sikerlajstromot látva nem meglepő, hogy Ingridet választották a 12 éves korosztály legjobb úszójának. Csapattársa Sebastian Buzlea legjobb eredménye egy kilencedik hely volt 100 m gyorson, így összetettben a 15. helyen zárt a 67 induló közül, tudtuk meg Illés Zsolt edzőtől.