Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Huszár Ingrid lett a Körös SK legjobbja

A váradi úszás olimpiai reménysége, Huszár Ingrid lett a Körös SK idei legjobb sportolója, derült ki a hétfő este megtartott évzárón. A váradi klub igazgatója, Ionel Bungău, elégedett volt az idei évben elért eredményekkel.

Huszár Ingrid és Ioana Buzlea

Huszár Ingrid és Ioana Buzlea

„Jó évet zártunk, s bár a klub főként az ifjúsági korú sportolók nevelésére összpontosít, van már olyan saját nevelésű tehetségünk is, aki a felnőttek között bontogatja szárnyait. Külön kiemelném az úszókat, köztük Huszár Ingridet, Ioana Buzleát, Ştefan Ducát, Takács Dominikot vagy Bakó Anasztáziát. Mindannyian szép és értékes eredményekkel örvendeztettek meg minket” – értékelte az idei évet Ionel Bungău. Az úszók mellett a vízilabdázók is eredményesen szerepeltek, mondhatni a vízisportok viszik a prímet a Körös SK-nál. „Ami az úszást illeti, kezdünk visszatérni oda, ahol pár évtizede voltunk, s már a nemzetközi mezőnyben is éreztetjük jelenlétünket. Személy szerint boldog vagyok, hogy már pár éve megjósoltam ezen előrelépést” – tette hozzá a klubigazgató.

Antonia Vidican

Antonia Vidican

Nemzetközi vizeken is

Az úszók és a vízilabdázók mellett az atlétáktól, a cselgáncsozóktól és az ökölvívóktól vártak még eredményeket a klubnál, de a valaha sikersportágként számon tartott súlyemelő szakosztály újraélesztésével is próbálkoznak.

Az egyéni rangsor élén Huszár Ingrid zárt (edzői Cristina Madău és Georgeta Schier), aki idén már nemzetközi ifjúsági versenyen is komoly eredményt ért el. Amint arról beszámoltunk, Ingrid két számban (100 és 200 m mell) is első lett a Közép-Európa Kupán, amelyet az Európai Úszószövetség (LEN) naptárában is előkelő helyen jegyeznek. Emellett hét ifjúsági országos csúcsot úszott, míg a felnőttek között megszerezte első bajnoki érmét (harmadik lett a 100 m-es távon, ugyancsak mellúszásban), emellett számos ifjúsági bajnoki címet és dobogós helyezést is begyűjtött. A második helyen ugyancsak egy úszó, Ioana Buzlea (edzői Cristina Madău és Georgeta Schier) zárt (országos bajnok volt 400 m vegyesen, emellett kétszeres bronzérmes a 100 és a 200 m-es távon, valamint többszörös éremszerző az ifjúságiak között), míg a harmadikon egy vízilabdázó tehetség, Antonia Vidican (edző Liviu Garofeanu) zárt, aki a junior válogatottal ott volt az idei Európa-bajnokságon.

A felnőtt női vízilabdacsapat tagjai

A felnőtt női vízilabdacsapat tagjai

 

Díjazottak

A további sorrend: 4. Nichita Ilisie (vízilabda, Ciprian Câmpianu), 5. Oana Vidican (vízilabda, Liviu Garofeanu). 6. Czenk Ferenc (vízilabda), 7. Sucigan Brigita (vízilabda), 8. Şefan Duca (úszás, Remus Oros), 9. Bako Anasztazia (úszás, Remus Oros), 10. Takács Dominik (úszás, Remus Oros).

Érdemoklevélben részesült még két atléta, Cristian Méhes (kalapácsvető) és Alexandru Gârz (edzőik Méhes Livia és Albert), Gyökér Ioana, Briana Pintea és Roxana Cosma cselgáncsozó (Olimpia Ianc), Iris Samuilă úszó (Remus Oros). A nem olimpiai sportágakban három karatéka, Ştefan Caba, Bianca Judea és Anthony Hadade (edző, Mezei Tünde) teljesítményét ismerték el. A csapatrangsorban a felnőtt női pólócsapat (Edzők Liviu Garofeanu és Dorin Sava) zárt, amelyet a fiú junior I (Eugen Băjenaru, Adrian Alexandrescu), a junior II (Hasas Marcel) és junior III (Eugen Băjenaru, Vekerdi Ladislau) korosztályú gárda követett a rangsorban.