Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Húsvéti Zsongás az egész megyében

Egész nagyhéten változatos rendezvényekkel készültek a húsvétra az RMDSZ Bihar Megyei Nőszervezetének tagjai, tudtuk meg Biró Rozália, a nőszervezet országos elnöke és Kéry Hajnal megyei elnök közös sajtótájékoztatóján tegnap Nagyváradon.

A húsvéti ünnepekre hangoló, Húsvéti Zsongás elnevezésű akcióknak két fő célja volt, mutatott rá Biró Rozália: hogy ápolják és továbbvigyék a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó népi hagyományokat, ugyanakkor alkalmat teremtsenek arra, hogy az emberek közösségeket építsenek, találkozzanak, együtt legyenek, emberi kapcsolatokat ápoljanak.

Kéry Hajnal és Biró Rozália

Kéry Hajnal és Biró Rozália

Kéry Hajnal elmondta, a megye több településén, így többek között Érmihályfalván, Nagyszalontán, Micskén, Tótiban, Berettyószéplakon tartottak és tartanak még találkozókat, ahol tojásfestésre, képeslap- és mézeskalács-készítésre tanítják elsősorban a gyerekeket, de az érdeklődő felnőtteket is.

A tegnapi sajtótájékoztatón Biró Rozália elmondta azt is, hogy megalakult a Bihar Megyei Magyar Vállalkozó Nők Egyesülete, ahova azokat a hölgyeket várják, akik cégeket vezetnek, vagy különböző vállalkozásokba fogtak. Eddig 65 üzletasszony vett részt az egyesület találkozóin.

A Bihar Megyei Nőszervezet áldott és békés húsvétot kíván valamennyi olvasónknak és a hölgyeknek eredményes húsvéti készülődést és szép, meghitt ünnepet.

(szőke)