Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Húsvéti vásár lesz a hétvégén

Kétnapos kirakodóvásárra várja az érdeklődőket április 8-9-én, azaz szombaton és vasárnap az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) a nagyváradi Magnólia parkban, tudtuk meg tegnap Csomortányi Istvánnak az egyesület ügyvezetőjének sajtótájékoztatóján. Idén másodjára szervezik meg ezt a kirakodóvásárt, mint megtudtuk, tavaly a rossz idő ellenére is több száz érdeklődő, vásárló kereste fel a standokat, s ezen felbátorodva az ÉGE vezetői úgy döntöttek évente megrendezik ezt a találkozót.

Legutóbb Szent Márton-napi vásárt tartottak Fotó: ÉGE

Legutóbb Szent Márton-napi vásárt tartottak
Fotó: ÉGE

Előreláthatóan húsz érmelléki kistermelő vesz részt a vásáron, de érkeznek majd árusok Szatmár megyéből és a Hegyköz falvakból is. A standokon az Érmellék jellegzetes termékei várják majd a vásárlókat, többek között méz, bor, kézműves tárgyak, füstölt húskészítmények, mézeskalács, házi savanyúságok szerepelnek a vásári repertoáron. Tavaly például nagy sikere volt annak a kistermelőnek, aki saját receptjei alapján, gyógynövények hozzáadásával főzött háziszappannal jelent meg a vásáron, egyébként hétvégén is kaphatóak lesznek ilyen jellegű termékek.

Csomortányi elmondta, a húsvéti vásárnak az az egyik fő célkitűzése, hogy ily módon is lehetőséget adjon az érmelléki kistermelőknek áruik forgalmazására s az sem elhanyagolható tény, hogy a polgároknak lehetőségük nyílik minőségi, házi jellegű termékeket vásárolni a nagy bevásárlóközpontok nem egyszer kétes minőségű és eredetű árucikkei helyett.

A kétnapos kirakodóvásáron szürkemarha-bemutatóra is sor kerül, meg lehet majd tekinteni az ősi, magyar szarvasmarhafajta ide szállított példányait s erről ismertetőt is tartanak az érdeklődőknek.

Az ÉGE szervezői felhívják a környék kistermelőinek figyelmét arra, hogy még lehet jelentkezni a hétvégi vásárra. Erről bővebb információt a www.ermellekigazda.hu honlapon vagy a 0756/530-912-es telefonszámon lehet kapni.

A vásár szombaton és vasárnap 10 – 17 óra között várja a vásárlókat, érdeklődőket.

Szőke Mária