Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hozzáfogtak a rogériuszi piac felújításához

A terv szerint tegnap hozzáfogtak a váradrogériuszi piac felújításához. A munkálatokkal a szerződés értelmében 12 hónap alatt kell elkészülnie a kivitelező kolozsvári TIM cégnek. A kivitelezést uniós pénzből finanszírozzák, 4,7 millió euróból, amelyből teljesen átépítik és kibővítik a megyeszékhely egyik legforgalmasabb piacát.

hozzafogtak  3a

A munkások tegnap éppen a munkaterület elkerítésén ügyködtek

A három szakaszban zajló munkálatok részleteiről korábbi lapszámainkban már beszámoltunk. Jelenleg a felújítás első szakasza kezdődött el, amikor is a piac hátsó részét bontják le a tejcsarnokig, beleértve a helyszín mögötti hőkicserélő-központot is (ezt máshová költöztetik), a helyén pedig tovább terjeszkedhet majd a piac. Innen az asztalokat egyelőre a gyümölcsös és zöldséges standok mellé, a húst és péksüteményeket árusító bódék elé költöztették. A második szakaszban a tejterméket, zöldséget és gyümölcsöket árusító részleg árusait költöztetik majd át abba az 1200 négyzetmétert lefedő sátorba, amely a piaccal szemközti parkolóban lesz felállítva. A munka végső szakaszában a bazársor lebontása és újjáépítése következik. A szerződés értelmében a piacot 2015. február 15-ére kell átadni.

hozzafogtak 2c

A kordonokra fittyet hánynak a vásárlók

A helyszínen tegnap éppen a piac hátsó bejáratát zárták le, de ennek ellenére a gyalogosok átlépték a lezáró szalagot, és a sofőrök is figyelmen kívül hagyták a behajtást tiltó táblát. Az árusok nyugtalanok, és tartanak attól, hogy a sátorba költözéskor elveszítik állandó klienseiket. A vásárlók is idegeskednek, mert jelenleg túlzsúfolt a piac az átköltöztetett plusz asztalok miatt. A kivitelező cég vezetője előre elnézést kér a környéken lakóktól a várható felfordulás, zaj és por miatt, illetve ezúton is felhívná a sofőrök figyelmét arra, hogy a közlekedést néha majd el kell terelniük a munkagépek miatt. Egyébként a munkavédelemre és baleset-megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnek, így a munkálatok idejére el lesz kerítve az a része a piacnak, ahol éppen dolgozni fognak.

(sükösd)

hozzafogtak 1b - ha fer

Túlzsúfolttá vált a piac