Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hőszigetelésre pályáznak

Nagyváradi tömbházak hőszigetelésére pályázik a Regionális Operatív Terv keretében a megyeszékhely önkormányzata. A tanács legutóbbi, május 30-i ülésén négy ehhez kapcsolódó határozatot fogadtak el az ülés elején, hogy a szükséges iratokat idejében elküldhessék Bukarestbe. Az önkormányzat négy csoportba – Észak-Őssi, a Körös bal partja, a Velence part (ma Averescu) utca környéke és a Apáca (ma Sovata) utcai híd környéke – osztotta a tömbházakat.

hoszigetelesre

Az első csoportban, Észak-Őssiben összesen hét, három Cazaban és négy Vitéz Zágoni Dezső (ma Lăpuşului) utcai tömbházat hőszigetelnek, a munkálatok értéke 2,5 millió lej, ebből 609 ezer lejt az érintett tulajdonostársulások, 721 ezer lejt az önkormányzat fedez. A második csoportban, a Körös bal partján összesen öt (egy-egy Cazaban, Ciheiului, ma Váradcsehi, Peneş Curcanu, Sándorffy József, ma W. Shakespeare, Rulikowski, ma Armatei Române) utcai tömbházat hőszigetelnek, a munkálatok összértéke kétmillió lej, a tulajdonostársulások hozzájárulása 464 ezer lej, az önkormányzaté pedig 591 ezer lej. A harmadik csoportban a Velence part (ma Averescu) utcában négy tömbházat hőszigetelhetnek 2,1 millió lejből, a tulajdonostársulásoknak ebből 411,4 ezer lejt, az önkormányzatnak pedig 625,7 ezer lejt kell fizetnie. A negyedik csoportban, az Apáca utcai híd környékén öt Cazaban és egy Török Ignác (Apostol Andrei) utcai tömbházat hőszigetelnek. A munka összértéke 2,3 millió lej, a hat társulásnak 243,4 lej az önrésze, az önkormányzat költsége 929,8 lej.

Fried Noémi Lujza