Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hosszabbításban győzött Craiován a VSK-ESK

Tizenegy pontos hátrányból sikerült fordítania a váradi férfi kosárlabdacsapatnak a román élvonal hétvégi fordulójában, és végül hosszabbításban győzött a Craiovai SCMU otthonában.

 VSK Craiovan

Az első negyed végén egypontos volt a hazaiak előnye (18–17), ám a nagyszünetig hétpontosra (38–31) nőtt a fór. A térfélcserét követően három pontot (52–48) sikerült lefaragniuk a váradiaknak, majd az utolsó tíz perc során úgy tűnt, az oltyánok megszerzik a győzelmet. A SCMU már 11 ponttal is vezetett, de a címvédő váradiak összekapták magukat, és Denison szabaddobásaival hosszabbításra (72–72) „mentették” a találkozót. A ráadásban a VSK öt ponttal bizonyult jobbnak. A sikerrel Antonio Alexe emléke előtt tisztelegtek a váradiak. A Nagyváradi Dinamo és a román válogatott volt csapatkapitánya 2005. január 21-én szenvedett tragikus autóbalesetet Ploieşti-ről hazafelé, nem sokkal azután, hogy nemzetközi kupadöntőbe segítette a prahovai bajnokcsapatot. Egy évvel korábban Alexe – akinek nevét a váradi sportcsarnok viseli – alapítója volt (Şerban Sere és Mircea Matei társaságában) a Nagyváradi Atlétikai Klubnak, amely közel két évtized szünet után „élesztette” újra a váradi férfi kosárlabdát.

 

Statisztika

Craiovai SCMU–Nagyváradi VSK-ESK 82–87 (18–17, 20–14, 14–17, 20–24, 10–15). A craiovai csapat pontszerzői: Tayloe Taylor (19), Jamar Abrams (17), Cătălin Burlacu (16), Darius Hargrove (15), Iulian Corneanu (5), Christopher Lee (4), Travis Bureau (2), Juri Fraszeniuk (2), Mihai Gavrilă (2). Játszott még: Baris Aktas és Andrei Damian. Edző: Vladimir Vukszanovics. A váradi együttes pontszerzői: Muhamed Pasalic (20), Martin Zeno (17), Brano Mirkovics (15), Sean Denison (14), Titus Nicoară (8), Uros Lucsics (7), Bogdan Ţîbîrnă (4), Andrei Mandache (2). Játszott még: Cătălin Petrişor. Edző: Cristian Achim, segítője: Milan Mitorvics.

A román élvonal 17. fordulójában: Bukaresti Steaua–Galaci Phoenix 94–81, Nagybányai Olimpic–Kolozsvári UBT 62–91, Nagyszebeni ESK–Bukaresti Dinamo 87–61. A Temesvár–Marosvásárhely meccsre tegnap, lapzártánk után került sor. A hétvégén szabadnapos lesz a VSK, így a klub vezetői szurkolói napot szerveznek majd vasárnap, az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A pontos kezdési időpontról a héten adnak tájékoztatást.

 

BL-záróra

Holnap este a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában, Velencében lép ályára Cristian Achim edző együttese. Az ellenfél a Velencei Umana Reyer lesz, amely számára nincs komoly tétje a találkozónak (az már korábban eldőlt, hogy a francia Le Mans Sarthe végez a rangsor élén), a VSK viszont győzelem esetén biztosan a Bajnokok Ligájában folytatja. Amennyiben vereséget szenved, a többi három meccs eredményétől függ, hogy a BL-ben, vagy pedig az Európa-kupában folytatja-e a szereplést a váradi együttes. A B csoport 14. fordulójának holnap esti mérkőzései: Umana Reyer (olasz)–Nagyváradi VSK, Kimik (ukrán)–Maccabi (izraeli), Le Mans (francia)–Avtodor (orosz), Kataja (finn)–Pinar Karsijaka (török). A csoport állása: 1. Le Mans (22 pont), 2. Pinar (21), 3. Umana (21), 4. Nagyvárad (19), 5. Avtodor (19), 6. Kataja (19), 7. Maccabi (19), 8. Kimik (16).