Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hosszabbítás döntött a megyei Szuperkupa döntőjében

Látványos és rendkívül fordulatos meccsen dőlt el a megyei Szuperkupa idei kiírása. A bajnok és a kupagyőztes csatája több mint két órát tartott a Bodola Gyula Stadionban.

Alexandru Boc adta át az idei Szuperkupa serlegét

Alexandru Boc adta át az idei Szuperkupa serlegét

A késő délutáni kezdés ellenére kánikulában került sor a találkozóra, így a Bodola-stadion lelátóin is a vártnál kevesebb, alig kétszáz focikedvelő foglalt helyet. A mérkőzés egyértelmű esélyese a bajnok Nagyváradi Luceafărul volt, amely a harmadosztályú szereplésre készül, ám a Román Kupa megyei szakaszának győztese, a Belényesi Bihorul is szerette volna elhódítani a trófeát.

Mindkét oldalon sok fiatal kapott bizonyítási lehetőséget, a belényesiek védelmének közepén két 16 éves játékos szerepelt (Stan és Foghiş), de további két ifi (Kuruc s Mikló) kapott még helyet a kezdőcsapatban, majd a szünet után Istoc és Micle is pályára lépett. A váradiaknál szintén a fiatalokra építettek, de akadt több tapasztalt játékos is (a román élvonalat megjárt Lukács Rajmond, valamint Balla) a gárdában, majd a térfélcserét követően két alapember (Ciuciu és Tătar) is harcba küldte a Muzsnay Zsolt-Kiss Sándor edzőpáros a győzelem megszerzésének érdekében.

A bajnokság után a Szuperkupát is elhódította a Luceafărul

A bajnokság után a Szuperkupát is elhódította a Luceafărul

Meglepetésre a belényesiek kezdték jobban a találkozót, s Mihuţa szépségdíjas találatával vezetéshez is jutottak az első félidő derekán. Előnyét egészen a hajráig sikerült megőriznie a Fekete-Körös menti gárdának, amelynek kapuját a lefújás előtt három perccel tudta bevenni a Luceafărul újonca, Alin Ţegle, de ez is elég volt a hosszabbítás kiharcolásához. A 2×15 perces ráadásban Modan góljával került előnybe a bajnok, ám a Bihorulnak erre is volt válasza, Silaghi fordulásból kapura küldött lövésére nem volt ellenfele a váradiak cserekapusának, aki a szünet után lépett pályára. A meccset végül a váradiak csapatkapitánya, Adrian Balea kapáslövése döntötte el (3–2), így a serleg a Luceafărul vitrinjébe került. Az ünnepélyes díjátadásra mindkét csapat tagjai bágyadtan sorakoztak fel, hiszen a 120 perces meccs és a nagy meleg igencsak próbára tette erőnlétüket. A belényesi csapat kapitánya, Silviu Odobasianu kapus oklevelet vett át Valer Vanceától, a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület elnökétől, majd Adrian Balea, a bajnok és szuperkupagyőztes együttes csapatkapitánya vette át a serleget Alexandru Boctól, volt válogatott játékostól, aki a Román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) alelnöki tisztét is betöltötte. A Luceafărult támogató Blidár János vállalkozó és Gavrilă Ghilea szenátor elégedetten nyugtázta, hogy jól kezdődött az idény, ám a látottak alapján van még min tökéletesíteni a csapat játékán.