Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Honismereti konferencia volt Váradon

Szeptember első hétvégéjén tartották meg XXIII. alkalommal a partiumi honismereti konferenciát, a Partiumi Keresztény Egyetemen. A konferencia fő témái a Szent László év, a reformáció ötszázadik évfordulója, valamint a nagy személyiségek emlékezete voltak.

Fodor József, Csűry István, Kiss Kálmán, Dukrét Géza

Fodor József, Csűry István, Kiss Kálmán, Dukrét Géza

Pénteken a konferencia ünnepélyes megnyitóján vehettek részt az érdeklődők. A konferenciát ökumenikus áhítattal nyitotta meg Csűry István református püspök és Fodor József római katolikus vikárius. Az áhítat után az ünnepélyes köszöntőkre került sor. A résztvevőket többek között Dukrét Géza, a szervező Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság (PBMET) elnöke köszöntötte, aki egyebek mellett elmondta, hogy különösen fontos ez a konferencia minden partiumi számára.

Pénteken és szombaton a meghívott előadók tartották meg a konferenciára készített előadásaikat, valamint a vasárnapi nap folyamán kiránduláson vehettek részt az a megjelentek, amely során meglátogattak többek között Fekete-Körös-Völgyi településeket.

Vincze-Nagy Anikó