Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Holttestet találtak Várad központjában

Egy feltételezhetően hajléktalan, időskorú férfi élettelen testét húzták ki tegnap a Sebes-Körösből Nagyvárad központjában, a Kossuth (ma Independenţei) utcai parkolóval szemközti oldalon. A vízen lebegő holttestet a reggeli órákban fedezte fel a RER Ökológiai és Szolgáltató Rt. két munkása, akik épp a Körös-partot takarították. Nyomban hívták a 112-es segélykérő számot.

Fotó: Farkas László

Fotó: Farkas László

A szemtanúk elmondása szerint a test arccal lefelé, a part közelében lebegett a vízen és mivel nem mozdult, nyilvánvaló volt, hogy halott – ezt állapították meg a helyszínre érkező rohammentősök is.

A holttestet a tűzoltók húzták ki a vízből majd egy öreg fűzfa alá fektették a napra, ahol még jó darabig várt az elszállításra. A Hemingway-szerű ábrázatú férfi, valószínüleg nem lehetett régóta halott, arcbőre a koszréteg alatt kifejezetten élénk színű volt, és ahogy a napsütötte fűben feküdt, a mit sem sejtő járókelő könnyen azt hihette, hogy csupán aludni heveredett le. Arckifejezését megdöbbentő nyugodtság uralta, mintha egy boldogabb létbe szenderült volna. Az elhunyt férfi személyazonosságát és halálának körülményeit még vizsgálja a rendőrség.

Sz. G. T.