Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Holnap sakktorna

Rendhagyó sakktorna helyszíne lesz holnap 9.30 órától a nagyváradi Elite szálloda konferenciaterme.

Sakktornára várják holnap a sportkedvelőket

Sakktornára várják holnap a sportkedvelőket

A kilencfordulós, svájci rendszerben sorra kerülő rapid torna egy kevésbé ismert, ám kiváló váradi sakkozónak, Dan Augustin Mihai Carţişnak állít emléket, aki néhány étvizeddel ezelőtt az Electrica SK sakkcsapatának kapitánya volt, emellett döntős volt a levelező sakk világbajnokságon. Jelentkezni holnap reggel kilenc óráig lehet a helyszínen, a verseny 9.30 órakór kezdődik és kilencfordulós svájci rendszerben (játékosonként 15 perc, lépésenként 12 másodperc áll majd rendelkezésre játszmánként) zajlik. A szervezők több kategóriában szeretnék majd díjazni a résztvevőket, annyi már most is bizonyos, hogy a nyíltverseny győztese 700 lejt vihet haza, attól függetlenül, hogy hányan neveznek majd be.

A versenyre szimbolikus nevezési díjat állapítottak meg a szervezők, akik ezzel is azt szeretnénk, ha minél több sportkedvelő venne részt a küzdelemben. A 14 évnél fiatalabbak és a nyugdíjasok 10, a többiek pedig 20 lejes nevezési díj fejében vehetnek részt a tornán. A szervezők azt is elárulták, hogy 100 személyre tudják biztosítani a szükséges sakkfelszerelést. A torna főbírója Ioan Mile lesz. Az eseményt támogatói az Electrofor és a Proenerg Kft., valamint a Tehnoprint Kft.