Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Holnap kezdődik a váradi U20-as kosárlabda EB

Nagyvárad ad otthont az idei U20-as férfi kosárlabda Európa-bajnokság B divíziós küzdelmének. A torna holnap kezdődik és 23-án zárul.

Váradiak is pályára lépnek az Európa-bajnokságon (Bogdan Nicolescu)

Váradiak is pályára lépnek az Európa-bajnokságon (Bogdan Nicolescu)

Váradiak is pályára lépnek az Európa-bajnokságon (Sebastian Ionescu)

Váradiak is pályára lépnek az Európa-bajnokságon (Sebastian Ionescu)

A küzdelemben ott lesz a román és magyar válogatott is, a mérkőzéseket az Antonio Alexe Sportcsarnkban és a Partenie Cosma Főgimnázium csarnokában rendezik. A Bihorul Sportiskola termét edzésekre használják majd a résztvevő együttesek. Az Európa-bajnokság csoportbeosztása, az A csoportban: Fehéroroszország, Lengyelország, Finnország, Belgium, a B csoportban: Szlovákia, Nagy-Britannia, Oroszország, Azerbajdzsán, Hollandia, a C csoportban: Macedónia, Grúzia, Málta, Albánia, Románia, a D csoportban: Írország, Magyarország, Horvátország, Koszovó, Portugália, Moldovai Köztársaság.

A román csapat programja (minden meccsre az Antonio Alexe Sportcsarnokban kerül sor), holnap 18.30 órától Grúzia ellen, vasárnap 18.30 órától Málta ellen, kedden 18.30 órától Macedónia ellen, szerdán 18.30 órától Albánia ellen.

A magyar válogatott programja, holnap 20.45 órától Portugália ellen, szombaton 18.30 órától Horvátország ellen, vasárnap 14 órától Moldova ellen, kedden 14 órától Koszovó ellen, szerdán 16.15 órától Írország ellen. A horvátok és az írek elleni meccsre a Partenie Cosma csarnokban kerül sor, a többire az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Csoportonként a legjobb két gárda folytatja a küzdelmet a negyeddöntőben, a harmadik és a negyedik helyezettek a 9–16. helyekért küzdenek, míg az ötödik és a hatodik helyen záró együttesek a 17–21. helyért játszanak.

A román válogatottban a váradi VSK két tagja, Bogdan Nicolescu és Sebastian Ionescu szerepel, ők a portugálok elleni felkészülési meccseken is pályára léptek. Az első találkozót a román csapat nyerte 59–55-re, a másodikat a portugálok 68–49-re. Nicolescu 10 (6+4), Ionescu ugyanennyi (3+7) pontot dobott a találkozókon.

A legutóbbi hét évben négyrangos kontinenstornának adott otthon Nagyvárad. Elsőként, 2011-ben az U18-as női EB A divízióját, 2014-ben a pedig B divíziót látta vendégül a város. Két évvel ezelőtt a magyar–román közös rendezésű női Európa-bajnokság egyik csoportjának küzdelme zajlott Váradon, tavaly az U16-os női kontinenstorna B divíziójának csapatai tették tiszteletüket, az idei lesz az első férfi torna.