Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Holnap kezd a Luceafărul

Hivatalosan is megkezdi szereplését a román másodosztályban a Nagyváradi Luceafărul labdarúgócsapata.

Díjmentesen tekinthetik meg a focikedvelők a Luceafărul meccseit

Díjmentesen tekinthetik meg a focikedvelők a Luceafărul meccseit

 

A piros-kék együttes a szintén újonc Afumati-i SK-t látja vendégül holnap 11 órától a váradszentmártoni stadionban a bajnokság második fordulójában. A vendégcsapat gólzáporos győzelemmel kezdte az idényt, 16–0-ra legyőzve az ifjúsági korú játékosokat pályára küldő pankotaiakat. A váradiak szabadnaposak voltak, de mint kiderült, a programváltozás miatt (21 helyett 20 csapat vágott csak neki a küzdelemnek) később kell majd bepótolniuk a Clinceni elleni találkozót.

A nyári szünetben hat új labdarúgót igazolt a Luceafărul, ők Paul Păcurar és Florin Ionuţ Ilie (mindketten a Nagybányai FCM-től), Sergiu-Ionuţ Moga (a Voluntari-i FC-től), Adrian-Marian Bedea (a Máramarosszigeti CSM-től), Darius Costea és Iulian Cuc (mindketten a Fugyivásárhelyi SK-től).

 

Ingyenes belépés

A váradi klub vezetői, a főtámogató Blidár János javaslatára úgy döntöttek, hogy a 2016–2017-es idényben ingyenessé teszik a belépést a hazai pályás találkozókra. Mivel a Bihar FC megszűnésével a Luceafărul maradt Bihar megye egyetlen másodosztályú képviselője, várhatóan nagyobb lesz majd a focikedvelők érdeklődése a csapat meccsei iránt.

 

Hétvégi fociprogram

A másodosztályú bajnokság második fordulójában, holnap 11 órától: Clinceni–Berceni, Chindia–Baloteşti, Rm. Vâlcea–Temesvár, Suceava–Arad, Brăila–Tatrang, Resica–Călăraşi, Mioveni–Olimpia, Brassó–Juventus, Pankota–Sepsi OSK, Luceafărul–Afumaţi.

A román fociélvonal negyedik fordulójában, ma: Botosani-Steaua (21, Digi Sport 1), holnap: Chiajna–Medgyes (18.30, Digi Sport 1), Giurgiu–Temesvár (21, Digi Sport 1), vasárnap: Tg. Jiu–Kolozsvár (18.30, Digi Sport 1), Konstanca–Marosvásárhely (21, Digi Sport 1), hétfőn: Craiova–Jászvásár (18.30, Digi Sport 1), Dinamo–Voluntari (21, Digi Sport 1).

A magyar fociélvonal ötödik fordulójában, holnap: Újpest–Gyirmót FC Győr, Videoton–Mezőkövesd, Honvéd–Paks, Haladás–DVTK, Debreceni VSC–MTK (19, M5), Ferencváros–Vasas (21.30, M5).

 

Kupavereség

Már az első fordulóban elbúcsúzott a Román Kupa küzdelmétől a Fugyivásárhelyi SK labdarúgócsapata, amely szerda délután 3–0-ra kikapott az Arad megyei Lippa vendégeként. A gólok a második félidőben estek, Gheorghe Silaghi, a bihariak edzője a következő összeállítású csapatot küldte pályára:

Hava–Tenche (Remeş), Deac, Gal, Chiş–Lorincz, V. Petricău (Tiponuţ)–Moskola (Cornea), S. Ban, Boka (Terebenţ)–Chişvasi.