Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Holland vízilabdázót igazol a VSK-Digi

A klub egyelőre még nem erősítette meg a hírt, de a h2opolo.ro portál már beszámolt róla, holland játékost igazol a váradi férfi vízilabdacsapat.

Jesse Koopman a Vasastól érkezik Váradra

Jesse Koopman a Vasastól érkezik Váradra

A 27 éves Jesse Koopman legutóbb a Vasasban játszott, előtte két idényt töltött a spanyol Sabadell együttesében. A bajnoki döntő elvesztését követően a VSK vezetői új alapokra helyezték a pólócsapatot, s az újonan kinevezett edzővel, Dorin Costrăşsal közösen a fiatalítás mellett döntöttek. A világklasszis szerb hálóőr Gojko Pijetlovics mellett Koopman az első légiós, akit a VSK leigazolt. Érdekesség, hogy eközben a klub csökkentette az egyik saját nevelésű játékos, Andrei Cretu fizetését, így valószínűleg utóbbi már ajánlat után néz. A váradiak, akik éveken át küzdöttek, hogy felkerüljenek a Bajnokok Ligája főtáblájára (2014-ben Dorin Costrăs vezetésével sikerült is nekik), idén csapatépítés mellett döntöttek, így a bajnok Steaua élt a joggal, hogy megvásárolja a VSK-Diginek felajánlott BL-indulás jogát. A váradi sportkedvelők többsége értetlenül szemléli az eseményeket, annál is inkább, mert amíg az Európa Kupa döntőt játszó pólócsapat költségvetését igencsak megnyírbálták, addig a bajnokságban csak bronzérmet szerző, emellett a BL csoportkörében szereplő kosárlabdacsapat büdzséjét növelni fogják. Ráadásul míg a pólócsapat edzőjét, Kádár Kálmánt menesztették az elveszített finálék miatt, addig a kosárlabdázókat irányító Cristian Achim továbbra is töretlen bizalmat élvez a vezetőség részéről.