Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Holland mesterszakács főzött az idősotthonokban

Szerdán és csütörtökön Niels van Kessel mesterszakács örvendeztette meg finomabbnál finomabb fogásokkal a Caritas Catolica által működtetett két nagyváradi idősotthon lakóit.

Niels van Kessel mesterszakács és édesanyja Sonja van Kessel

Niels van Kessel mesterszakács és édesanyja Sonja van Kessel

A holland séf édesanyja, Sonja van Kessel immár nyolc és fél éve Nagyváradon él, és heti rendszerességgel önkénteskedik a Szent Erzsébet és Szent Márton idősotthonokban és több bentlakóval együtt segédkezett fiának a főzésben, amely valóságos közösségi eseménnyé vált. A holland önkéntesek jóvoltából – akik egyébként az ételekhez szükséges hozzávalókat is biztosították – a bentlakó szépkorúak olyan, elegánsan tálalt ínyencségeket kóstolhattak meg, mint a holland zöldségleves, marhasült barna szószban krumplipürével és párolt vöröskáposztával, valamint desszertnek bajor krém karamellöntettel, illetve „bögrés sütemények”, angol nevükön „cupcake”-ek.

Holland 2 RU

A közös főzőcskézés és az ízletes étkek üde színfoltot vittek a bentlakók életébe, akik hálásan fogadták a kezdeményezést.

Sz. G. T.