Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hol vannak a játékok?

Elméletileg több új játékot is kihelyezett a nagyváradi városháza Nagyvárad játszótereire, ám ezeket nem találtuk meg. A városháza közleménye szerint augusztus hónapban összesen harmincöt játékok, köztük csúszdákat, hintákat helyeztek el tizenöt játszótéren, közel hetvenezer lej értékben. Két olyan játszótéren is jártunk, ahol új játékok, kellene, legyenek, de egyikben sem találtunk újdonságot. Beszéltünk egy nagymamával is, aki naponta jár a December 22. parkba unokájával, de ő sem tudta megmutatni, melyek azok a játékok, amiket augusztus hónapban tettek ki, ugyanis nincsenek. Amikor rákérdeztünk, hirtelen elkezdte keresni az új játékokat, majd meglepődve tapasztalta, hogy minden játék a régi és már jól megszokott.

hol vannak a jatekok 2

A játszótereken szemmel láthatóan régiek a játékok, kopottak a csúszdák és egyenetlen a talaj. Az egyik unokájával játszó nagymama elmondta, hogy mikor eső után ki sem tudja vinni a gyereket, mert a játszótér gödreiben megáll a víz. A gödrös játszóterek veszélyesek is, mert könnyen eleshet egy kisebb gyerek. A megkopott játékok pedig balesetveszélyesek is lehetnek, ha nem figyel kellőképpen a szülő.

hol vannak a jatekok 1

A gyerekeknek szükségük van mozgásra, és arra, hogy a társaikkal játszanak egy jó hangulatú és biztonságos környezetben, a tömbházban lakó gyerekeknek egyedül a parkok és játszóterek tudják biztosítani ez. A sok gyerek, az időjárási viszonyok hamar tönkreteszik a játékokat éppen ezért lenne fontos az új játékok kihelyezése, és a már „elhasználódott” játékok helyettesítése.

Vincze-Nagy Anikó