Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hol is van ma Európa?

Hányszor kérdezték tőlem anyaországi barátaim, mi a csudáért szeretek itt élni, miért ragaszkodom a „balkáni” városomhoz, ehhez az országhoz, amit ők, igaz, nem nagyon ismernek, de valami ostoba gőg miatt egyfolytában lenéznek.

Mondták, nem vagyok normális, hogy itt érzem otthon magam a setét Balkánon, a „durva, drakulaszagú Transylvániában”.

Nos, akkor nézzünk szembe a tényekkel.

Hol is van ma az a „bikaelrabolta” civilizált nagy Európa?

Van ugye a „szupernyugat-ájrópa” , ahol az európai fehér keresztény ember rosszul kell érezze jelenleg magát, ha már mégis keresztény… Van, ahol leszedik a kereszteket a templomok tetejéről, mert azok állítólag valami nem keresztény, sötét lelkek „emberi méltóságát” (SIC) sértik … mert hát, ugye fő „a másság tisztelete”.

És van ugye a „setét, maradi balkán”, ahol a templomokat tiszteletben tartják.

Ahol letörnék a tíz körmét annak, aki a templomok keresztjeihez merne nyúlni.

Ahol az emberek ma is keresztet vetnek, ha elmennek egy templom előtt.

Ahol a kereszténység államvallás, és ahol keresztény papok állnak ki mind a keleti, mind a nyugati kereszténység nevében a hagyományos férfi–nő házasság mellett, a család szentsége mellett.

Van a szupernyugat-ájrópa, ahol a rendőrség és a határőrség tehetetlen.

Ahol nem merik lábon lőni azokat, akik semmibe veszik a határokat, a civilizáció törvényeit, egy állam védelmi intézkedéseit. Ahol nincsenek is már határok. Vagyis vannak, de csak azoknak , akik kemény adót fizetnek annak az államnak, mely vezetői saját állampolgáraikból másodrendű, rettegő rabszolgákat csináltak.

És itt van a „setét Balkán” ugye, ahol a határőr, ha kell, fegyvert fog a határvonalat törvénytelenül megközelítőre. És lő is, ha kell!

És ahol az embercsempészeket elkapják, és felelősségre vonják és nem érdeklik sem ezeknek, sem az erőszakos migránsoknak a furcsán értelmezett, félreértelmezett „emberi jogaik”.

Van a szupernyugat-ájrópa, ahol házasodhat mindenki össze-vissza nemtől függetlenül, egymással , meg a kecskékkel akár, maholnap a kedvenc guminőjüket vagy gumifiújukat is elvehetik, akik akarják, s ki tudja, még mit hozhat a „modern jövő”, holnapra talán legalizálják ezeken a „modern” vidékeken a zoofiliát, a pedofiliát meg az Apokalipszist…

És itt van ez a csúnya, setét Balkán, ahol az egyház igenis kijelentette: csakis férfi és nő testi-lelki egyesülését lehet Házasságnak nyilvánítani…

Van a szupernyugat-ájrópa, ahol most már naponta gyilkolhatnak büntetlenül őrült terroristák, ahol a rettegés, a halál lassan tájjellegzetességgé lesz. Már kultuszuk is kialakult erre. A terrorista-iszlamista jő, robbant, lő… sok halott… elferdített, agymosott, hazug híradók… Je suis idióta … mécsek, virágok, részvéttáviratok a gyilkosságokat vezénylő politikusoknak… és lehet várni a következő, azaz SOROS merényletet… Mert ez ma a „szupernyugat ájrópa”…

Igen, lehet balkáni, lehet olyan drakulaszagú ez itt nálunk egy kicsit, de Isten az Atyám nem adnám most oda a „szupernyugat ájrópáért”.

Itt ugyanis egyelőre embernek, keresztény embernek érezhetem magam, akit a rendőrség, az egyház véd, aki szabadon vethet keresztet, ha akar, ahol nem robbantgatnak, s ahol a rendőrség, úgy balkáni módon, de nem enged be idegen tolvajokat.

Amúgy meg ne adja a Jóisten, de könnyen meglehet, nemsokára a „szupernyugat-ájrópa” normálisnak maradt emberei válnak migránsokká. Igazi menekültekké, s majd ők fognak könyörögni itt a Balkán kapujában, hogy engedjük be őket ide, ahol szólnak még a keresztény templomok harangjai, ahol a rendőr rá mer lőni a támadó terroristára, ahol a feszületeket nem verték még le a sárba a sátáni zsoldosok.

Nos, csak ennyit akartam most szólni a „szupernyugat-ájrópáról” meg erről a „setét Balkánról”, ahol én köszönöm, de itthon érzem magam!

Szőke Mária