Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hogyan kelünk át a hídon

Nagy megkönnyebbülés volt minden nagyváradinak, amikor az ősz óta felújítás alatt álló, s emiatt lezárt Szent László hidat decemberben, a karácsonyi ünnepek előtt megnyitották a gyalogosok számára. Az elmúlt napok téli időjárása utáni enyhe, tavaszias időben miatt a néhány napos fagyban keletkezett hóréteget a plusz fokok és az esőzések elolvasztották. Most nem az átkelés, hanem a híd megközelítése vált problematikussá az esős napokban: a híd Szent László (ma Unirii) tér felőli oldalán méretes tócsa áll, amelyen képtelenség lenne száraz lábbal áthidalni, kikerülni sem egyszerű.

A felújítást irányító cég néhány fából eszkábált „pallót” „állított fel” a gyalogosok számára, az ötletes megoldások tárházából még előkerült a sima deszkadarabok lefektetése is. Komoly kihívást jelent átegyensúlyozni a több részből álló alkalmatosságon, különösen, ha kerékpárral, netán babakocsival igyekszik az ember, hogy a sorban állásról ne is beszéljünk. A hatékonyabb és mindenki számára kellemesebb orvoslás – mint például a kérdéses terület homokkal való feltöltése – még várat magára, az illetékesek a napokban ígérték, hogy felmérik a pontos helyzetet. Az eső most szünetel, és az összegyűlt víz lassan eltűnik, de talán legközelebb nem kell deszkákkal bajlódni.

Szamos Mariann