Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hivatalosan is megnyitották az állandó orvosi ügyeletet

Mint arról már korábban is beszámoltunk, augusztus közepétől újra van állandó orvosi ügyelete Érmihályfalvának. Hivatalos avatóját péntek délben tartották meg. A földszinten működő sürgősségi osztály bejáratánál Karsai Attila alpolgármester köszöntötte a helyszínre érkezett Cseke Attila Bihar megyei képviselőt, orvosokat, intézményvezetőket, egészségügyi dolgozókat, valamint Bradács Alizt, a margittai Dr. Pop Mircea Kórház igazgatómenedzserét, mely orvosi intézmény fennhatósága alatt működik a mihályfalvi egészségügyi központ is.

hivatalosan 1

Szalagvágás az ügyeleti folyosón: Nyakó József, Dr. Turucz Mária és Cseke Attila

Az alpolgármester, aki még nem is olyan régen kórházmenedzserként dolgozott a helyi intézményben, és különösen szívügye volt a kórház zökkenőmentes működtetése, illetve az állandó ügyelet létrehozása, fontosnak nevezte az eseményt, mivel nemcsak Mihályfalva, de a környező települések is állandó orvosi ellátáshoz jutnak ezáltal. Ígéretet tett, hogy az önkormányzat a maga részéről támogatja majd az ügyelet működését, és ugyanezt reméli az egészségügyi pénztártól is, bár sem utóbbi, sem a közegészségügyi hatóság nem képviseltette magát az eseményen, egyéb teendőikre hivatkozva.

Mint említettük, az avatón jelen volt Cseke Attila is, aki néhány számadatban ismertette az általa elindított egészségügyi reformok utólagos eredményeit. Mint mondta, 2010-ben országszerte 88 ügyeleti központ működött, 2013-ban már 257, míg Bihar megyében nyolcról huszonötre nőtt a számuk, amely nem elhanyagolandó teljesítmény – mutatott rá a volt egészségügyi miniszter.

hivatalosan 3

Karsai Attila bemutatja az ügyeleti helyiségeket

Nyakó József polgármester is biztosította az ügyelet ellátóit az önkormányzat támogatásáról, megköszönve Karsai Attilának, és Dr. Turucz Máriának a közbenjárást. Utóbbi, mint a tevékenység koordinátora, illetve mint családorvos és megyei tanácsos reményét fejezte ki, hogy immár a harmadik alkalommal is beindított sürgősségi ellátás nem fog többé megszűnni, majd tudatta, hogy szeptember elsejétől hétköznapokon 17–7.30 óra között, hétvégeken és hivatalos ünnepeken 0–24 órás órarenddel működik.

Az avatószalagot Turucz Mária, Cseke Attila és Nyakó József vágták el. Az ügyelet hívószáma 0755/088-131, illetve a kórház bejáratánál elhelyezett csengő is a sürgősségi osztályon szól majd.

Sütő Éva