Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hittantábor volt Székelyhídon

„A jó ember jó kincseiből jót hoz elő!” (Lk 6, 45) mottóval 2017. június 27.–július 2. között ötödik alkalommal szervezte meg a székelyhídi plébánia a Boldog Bogdánffy Szilárd-hittantábort a Szent László jubileumi évben.

Az érdeklődés nagyobb volt az előző évekhez képest volt, több mint százharminc gyermek jelentkezett, és vett részt az ötnapos rendezvényen a Székelyhídi Római Katolikus Plébánia jóvoltából.

hittantabor 3

A rendezvény főszervezője, a székelyhídi katolikus templom plébánosa, Ozsváth József volt. Ő koordinálta a csaknem egy hetes tábor eseményeit. A reggeleket szentmisével kezdték a táborozók, és ezt követően zajlottak a nap további programjai, közös imádság, Szentírás-olvasás, sok-sok játék, énektanulás, kirándulás, valamint a kézműves foglalkozások.

A színes programok kavalkádjában a szülők és nagyszülők nagy szeretettel sütöttek-főztek, biztosítván a gyerekek számára a reggelit és az ebédet.

Vasárnap a tábor zárásaként ünnepi szentmisére került sor, ahol a gyerekek csoportokba tömörülve, énekeket, apró jeleneteket adtak elő a héten tanultakból.

 

Vidám együtténeklés és felhőtlen boldogság járta át a szíveket. Aki ott volt igazán közel érezhette magát Istenhez.

Éreztük a templomban Isten angyalainak jelenlétét, akik vigyáztak, hogy az „elhintett magok” fejlődni kezdjenek a gyermeki szívekben.

A tábor fő célja az volt, hogy tanuljunk, ismerkedjünk, barátkozunk, lelkiekben megerősödjünk, tudjunk odamenni a másik emberhez, megfogni a kezét, jó tanáccsal ellátni. Van néhány gyerek, aki félrehúzódik a társaitól, de néhány gyereknek több szeretetre, odafigyelésre van szüksége, jobban figyeljünk gyermekeinkre – ha most sikerült megoldani ezeket a kérdéseket, minden gyerekből egészséges felnőttet nevelhetünk.A gyerekek példaértékű magatartásukkal tanúságot tettek Isten iránti nyitottságukról.

Az ünnepség végén Ozsváth József, a székelyhídi római katolikus plébános megköszönte a rengeteg segítséget, a számtalan jószándékú ember támogatását, szeretetét és hogy ilyen sokan részt vettek a majd egy hetes rendezvényen.

Képek és szöveg: Tatai István