Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hipnotikus zene a Moszkvában

Február 7-én, pénteken 20,30 órától a Theory of Mind zenekar lép föl a nagyváradi Moszkva Kávézóban.

A Theory of Mind együttes 2013-ban alakult Kolozsváron. Tagjai: Vladimir Bosînceanu (énekes, gitáros, zeneszerző), Andrei Bosînceanu (basszus), Alex Cos (gitár) és Tudor Bilt (dob).

hipnotikus az also feliratot levenni

Néhány kolozsvári, illetve temesvári fellépés után különleges meghívást kaptak a Robin and the Backstabbers együttestől. Felkérték őket, hogy legyenek a Herăstrăui Nyári Színházban tartandó nyitókoncertjükön az előzenekaruk, majd vegyenek részt az Electric Castle Fesztiválon a Bánnfy-kastélyban. Tavaly a Theory of Mind a kolozsvári Félsziget Fesztiválon, illetve a verespataki FânFest fesztiválon is fellépett.

Néhány, a YouTube internetes csatornán közzétett dal után a Brown Eyes volt az első olyan saját nótájuk, amelyet a Guerilla Rádio is játszott és hetekig a játszási lista élén állt. A Brown Eyes helyét később az Under The Sea vette át. Legújabb daluk, a Human Eyes szintén a Guerilla Rádió játszási listáján szerepel.

„Most láttam őket először a Félsziget Fesztiválon, és be kell vallanom, tátva maradt a szám. Hihetetlen volt számomra, hogy a Theory of Mind egy debütáló román együttes, hiszen annyira jól szóltak. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha lesz ilyen stilisztikai megközelítést használó román együttes” – mondta róluk Adrian Pespot, a Viţa de Vie együttes szólistája.

„Létezik bármi hipnotikusabb és intenzívebb, mint a Radiohead? Én azt mondom, igen, és pontosan Romániában. Ez nem más, mint a pályakezdő Theory of Mind együttes” – így nyilatkozott Bogdan Şerban rádiós műsorvezető (Guerilla Rádió).

Az Infomusic.ro írása szerint: „Ez a legérdekesebb post-rock zenei projekt, amely ötvözi a pszichedelikus dream popot és a kísérleti zenei műfajt.”

A Theory of Mind pénteki lemezbemutató koncertjére a belépőjegy elővételben 10 lej, közvetlenül a koncert előtt 15 lejbe kerül.