Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hintón érkezett a Mikulás

Gyermekek százainak örömére lovas hintón érkezett meg a nagyváradi római katolikus székesegyház elé a Mikulás december 3-án, szombaton a püspökség által szervezett Adventi Jótékonysági Vásár keretében. A fehérszakállú püspök mintegy fél órát töltött az őt rajongással fogadó gyermekek körében, elbeszélgetett velük, meghallgatta énekeiket, édességet osztott és fényképezkedett velük.

hinton 1

A már hagyományossá vált adventi vásár egyébként idén harmadik alkalommal került megrendezésre, és lehetőséget adott mindenkinek arra, hogy egy szerény adomány fejében kézzel készített ajándékokat és dísztárgyakat vásároljon a püspökséghez kötődő tizenegy szervezet standjainál. A vásár teljes bevételét idén is jótékony célokra ajánlotta fel a római katolikus püspökség: ezúttal egy nyitott hátgerinccel született fiatal orvosi kezelését, valamint egy sérült gyermekeket nevelő családot támogattak.

hinton 2

A szülőket és gyermekeiket emellett egész délután fellépések, zenetanulás és kézműves foglalkozások várták. Közreműködött Oláh Gabriella vezényletében a Családosok Énekkara, a székesegyház gyermekkórusa, a Szent Cecília Kórus, valamint a Neokatekumenek kórusa. Kézműves foglalkozásokat vezetett a Caritas Catolica, a Szent László Iskola, az Élet Autizmussal Egyesület, a szerzetesek, a püspökségi konyha munkatársai, valamint a Partiumi Háló Egyesület.

hinton 3

A vásár este hét órakor, a második adventi gyertya meggyújtásával zárult. A rendezvény alatt a nagyváradi Caritas Catolica munkatársai forró teát és édességet osztottak a résztvevőknek, hogy az adventi fényben ne csak lelkileg, hanem testileg is felmelegedhessenek.

Sz. G. T.