Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hidakat újít a CFR

Két Bihar megyei vasúti híd felújítására is szerződést írt alá a közelmúltban a Román Vasúttársaság (CFR). A renoválandó objektumok egyike a megyeszékhelyen, a kelet-nagyváradi és a központi vasútállomások között található a Sebes-Körös fölött, míg a másik Barátka és Vársonkolyos között. A nagyváradi munkálatok idején a különböző irányokból érkező vonatok felváltva közlekednek majd a hidakon, ugyanazt a sínpárt használva. Barátka és Sonkolyos között pedig ideiglenesen elterelő vonalat építenek ki.

hidakat

A munkálatok egy európai uniós finanszírozású projekt részét képezik. A projekt keretében a kolozsvári regionális központhoz tartozó hét objektumot újítanak fel, ötmillió euró összértékben, melyből 15 százalék az állam önrésze. „A Bukarest–Biharpüspöki vonalon levő objektumok felújításának célja, hogy gyorsabbá és biztonságosabbá tegye a közlekedést mind az utasszállítók, mind a tehervagonok részére” – hangsúlyozta közleményében a vállalat. A kivitelezési határidő 17 hónap.

Sz. G. T.