Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hiányzók miatt bukott meg a polgármester terve

Egyelőre nem lesz irodája a helyi rendőrségnek a nagyváradi hajléktalanszállón, az erről szóló határozattervezetet ugyanis sem az RMDSZ, sem a Szociáldemokrata Párt (PSD) váradi tanácsi frakciója nem támogatta. A két pártnak három-három önkormányzati képviselője volt jelen, a nemzeti liberális pártnak (PNL) pedig hiányzott két tanácstagja a hétfőn megtartott rendkívüli ülésről, így nem sikerült, csak 16 igen szavazatot begyűjteni a szükséges 18 helyett.

hianyzok

Huszár István RMDSZ-es képviselő azt szerette volna tisztázni, hogy a helyi rendőrség képviselői állandó vagy időszakos ügyeletet tartanak-e majd a hajléktalanszállón, mint mondta, erről egymásnak ellentmondó információk vannak a határozattervezetben és hangzottak el a bizottsági ülésen. Ionel Vila jegyző szerint erről majd a helyi rendőrségnek és a hajléktalanszállót fenntartó Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) kell egyezményt kötnie, majd azt javasolta, tegyen a tanácstag javaslatot erre. Az újabb kérdésre Ilie Bolojan polgármester ezek után némileg cinikusan megjegyezte, hogy a tanácsban mindenki kérhet és megszavazhat bármit, majd kifejtette: a szükségszerűség dönti el, hogy állandóan vagy időszakosan lesz-e jelen a helyi rendőrség a hajléktalanszállón, ahol egyébként három, összesen 44,2 négyzetméteres helyiséget használhattak volna.

A váradi tanács működését ismerve az várható, hogy a határozattervezetet újra napirendre tűzik a következő ülésen, így – ha ott minden PNL-s jelen lesz – gond nélkül jóváhagyják a kétharmados többséget igénylő tervezetet.

Fried Noémi Lujza