Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hétvégi tűzesetek

Január 7–8-án a Crişana Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség csapatait 12 helyszínre riasztották Bihar megyében, melyek közül tíz esetében egyértelműen a rossz állapotban lévő vagy kitakarítatlan kémény okozta a tüzet. A mozgósított tűzoltócsapatok a nagyváradi, élesdi, belényesi, vaskohsziklási és szalontai gárdák voltak, amelyek hatékony beavatkozásának köszönhetően időben sikerült eloltani a többnyire lakóházi tüzeket. A keletkezett károk a padlások vagy tetők néhány négyzetmétereinek leégésére korlátozódtak. Szentjános esetében – ahol január 7-én este riasztották a lánglovagokat – egy padlás nagyobb része és körülbelül 150 kilogramm, ott raktározott széna égett el.

hetvegi tuzesetek

Sajnos a hétvégi tűzesetek között halálos kimenetelű is történt: szombaton a Körösgyéreshez (Girişu de Criş) tartozó Köröstarjánban (Tărian) egy 80 éves férfi égett benn a lakásában. A tüzet a lakosság oltotta el.

A felügyelőség felhívja a lakosság figyelmét a kémények rendszeres kitakarításának és karbantartásának fontosságára.