Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Hétvégi rendezvények Érkeserűben

Érkeserű az elmúlt esztendőkben a Számadó-napokkal írta be magát az érmelléki rendezvények soraiba, amelyet általában a keserűi temetőben nyugvó költő születésnapjához közeli dátumon (december 11-én) szoktak megrendezni.

A keserűi Szent Anna templom

A keserűi Szent Anna templom

Ezen a héten is ünnepel a falu, ugyanis a szokásos Szent Anna-napi búcsút követően, amely július 26-án, szombaton 12 órától lesz, a vasárnap is változatos programokban bővelkedik: 11 órától ünnepi istentiszteletet tartanak a helyi református templomban, amelyen Gavrucza Tibor nyugalmazott lelkipásztor hirdeti az igét. Ezt követően vendégköszöntő beszédek hangzanak el a házigazdák részéről, majd bemutatják Boros József Elkésett szavak című verses kötetét, amelyet az idei érmihályfalvi Nyíló Akác Napok fesztivál keretében mutattak be először. A kötetet alulírott méltatja, majd a Móka színjátszó csoport két tagja – nevezetesen Szabó János és Boros Emőke Blanka – adnak ízelítőt a versekből.

Ez alkalomból megkoszorúzzák Számadó Ernő szobrát is, melyre megközelítőleg 13 órakor kerül sor. Utána a költő nevét viselő általános iskolában nemzedékek, és a Keserűből elszármazottak találkozójára várják a helybélieket és a vendégeket. Ezúttal az 1971–1974. között itt végzett öregdiákokat köszöntik.

S. É.